Spor
Giriş Tarihi : 25-03-2017 11:31   Güncelleme : 25-03-2017 11:45

Av. Demircan: “Gerze Gelecekte İyi Sporcular Yetiştirecek“

Gerze Belediyespor’a desteklerine devam eden Av. Uğur Demircan, “Gerze’de gençler spora yönlendirilmeli” dedi

Av. Demircan: “Gerze Gelecekte İyi Sporcular Yetiştirecek“

Gerze Belediyespor’a desteklerine devam eden Av. Uğur Demircan, “Gerze’de gençler spora yönlendirilmeli” dedi.

 

Merkezi Şişli’de bulunan ve çoğunluğunu Gerzeli vatandaşların oluşturduğu Demiray Hukuk Bürosu’nu yakın zamanda Gerze Belediyespor’a verdiği destekle duymuştuk.   Konuyla ilgili açıklama yapan Av. Demircan, Gerze’nin geniş bir coğrafyaya, sahile ve yollara sahip  olduğunu belirtirken, geniş alanlara sahip il ve ilçelerin spor için elverişli olduğunu söyledi.

 

Türkiye’de büyük şehirlerde dar alanlarla yaşayan insanların spordan mahrum kaldığını belirten Demircan, “oysa Avrupa’da yaşayan insanlar yürüyüşe çıkar, sabahları koşuya çıkar. İnsanlar temiz havada yürüyüş yapmayı severler. Çünkü yollar geniştir, evler bahçelidir ve etraf yeşilliktir” dedi. Gerze’nin bu yönden avantajlı olduğunu savunan Demircan, “Gerze’nin bu avantajını kullanarak gelecekte iyi sporcular çıkaracağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

 

Spor alışkanlığı çocukken edinilir

Demircan, sporun çocukların gelişimine zihinsel ve fiziksel olarak büyük katkılar yapacağını belirtirken, “spor yapan bir çocuk gelecekte kilo almamaya dikkat eder, akşamları yürüyüşe, sabahları koşuya alışır. Yazları yüzer. Çünkü bunun eğitimini almıştır. Spor yapma alışkanlığını çocukluktan edinir ve daha uzun ömürlü sağlıklı olmalarını sağlar. Bu yüzden gençlerimizi her zaman spora teşvik etmemiz gerekiyor.  Bunun için de biz de elimizden gelen yardımı göstereceğiz” dedi.

Başkan teşekkür etti
Gerze Belediyespor Başkanı Uğur Sağır ise, kulübün sosyal medya sayfasından paylaştığı yazıda şöyle dedi: "Bugüne kadar kulübümüze desteklerini esirgemeyen Av. Sedat Cangül ve Av. Uğur Demircan'a teşekkür ederiz."


Kaan Töngelci / Gerze'nin Sesi


Erkan TaşErkan Taş