Spor
Giriş Tarihi : 16-06-2012 01:40   Güncelleme : 16-06-2012 01:40

Baskette, İlk Adımlarını Efes ile attılar

Anadolu Efes İle İlk Adım Basketbol Okulları Gerze'de ikinci yılını tamamladı.

Baskette, İlk Adımlarını Efes ile attılar
Uluslararası Stevie Ödülleri’nde Avrupa’da ‘Yüksek Onur Ödülü’ne; Orta Doğu ve Afrika’da ‘Yılın Kurumsal Sosyal Sorumluluk Programı’ ödülüne layık bulunan “Anadolu Efes İle İlk Adım Basketbol Okulları”  Gerze’de ikinci yılını tamamladı.

Gerze’nin Minik Basketbolcuları “İlk Adım”larını EFES ile attı

Uluslararası Stevie Ödülleri’nde Avrupa’da ‘Yüksek Onur Ödülü’ne; Orta Doğu ve Afrika’da ‘Yılın Kurumsal Sosyal Sorumluluk Programı’ ödülüne layık bulunan “Anadolu Efes İle İlk Adım Basketbol Okulları”  Gerze’de ikinci yılını tamamladı. Gerzeli minik basketbolcular Sinop’taki turnuvada, takım halinde mücadele etmenin mutluluğunu yaşadı.

Anadolu Efes Spor Kulübü’nün Türkiye’de basketbol sevgisini artırmayı ve geleceğin yıldızlarını potalara kazandırmayı hedefleyen “Efes ile İlk Adım Ücretsiz Basketbol Okulları”, Gerze’de ikinci yılını tamamlarken, burada yetişen Gerzeli minik basketbolcular da ilk büyük turnuva heyecanını Gerze Yelken Kulübü çatısı altında Sinop’ta düzenlenen turnuvaya katılarak yaşadılar.


 
Geleceğin Gerzeli Basketbol yıldızları GES’in (Gerze Enerji Santrali) desteği sayesinde turnuvaya, tıpkı profesyonel basketbolcu ağabeyleri gibi tam ekipmanla iştirak ettiler. Minik sporcular, turnuva heyecanının yanı sıra sahada takım halinde mücadele etmenin mutluluğunu yaşadı. Gerze’deki “Efes ile İlk Adım Ücretsiz Basketbol Okulları”nda iki yılda toplam 95 çocuk basketbol ile tanıştı.

Spor Alt Yapısı ve Sosyal Sorumlulukta Uluslararası Başarı: “Efes ile İlk Adım Ücretsiz Basketbol Okulları”

"Anadolu Efes ile İlk Adım Basketbol Okulları" kurulduğu 2004 yılından bugüne kadar geçen 8 yıllık süreçte 20 bine yakın çocuğa ücretsiz basketbol eğitimi verdi.  Ücretsiz basketbol eğitimlerine 2011-2012 sezonunda toplam 40 Merkezde devam eden ‘Efes İlk Adım Basketbol Okulları’nın Türkiye’de faaliyet gösterdiği iller şöyle sıralanıyor: Adana, Adapazarı, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Bilecik, Çankırı, Çorlu, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Edremit, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Hakkâri, Hatay, İstanbul (3 merkez), İzmir, Karabük, Kastamonu, Kayseri, Kırklareli, Konya, Manisa, Mersin, Muğla, Rize, Samsun,  Sinop-Gerze, Sivas, Trabzon. Okullar Türkiye dışında Kıbrıs (Lefkoşa)  ve Saraybosna’ da da faaliyet gösteriyor.   

"Anadolu Efes ile İlk Adım Basketbol Okulları", Anadolu Efes Spor Kulübü'nün 80 kişilik uzman eğitmen kadrosu ve Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün altyapı desteği ile gerçekleştiriliyor. 

“Anadolu Efes İle İlk Adım Basketbol Okulları”  Uluslararası Stevie Ödülleri’nde Avrupa’da ‘Yılın Kurumsal Sosyal Sorumluluk Programı” kategorisinde ‘Yüksek Onur Ödülü’ ve Orta Doğu ve Afrika’da ‘Yılın Kurumsal Sosyal Sorumluluk Programı’ ödülüne layık bulundu. 


AdminAdmin