Spor
Giriş Tarihi : 21-04-2017 10:51   Güncelleme : 21-04-2017 11:21

''Dağcılık Sporunu Gerze'de İleri Noktaya Taşımaya Çalışıyoruz''

Birol Sazak,''Dağcılığın Gerze'deki varlığını Antrenörlük noktasına taşımaya Kulübümüze bir Dağcılık Antrenörü kazandırmaya çalışıyoruz''

''Dağcılık Sporunu Gerze'de İleri Noktaya Taşımaya Çalışıyoruz''
 Yeşil Gerze Dağcılık Doğa Ve Gençlik Spor Kulübü, Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından Aydın'da yapılan temel eğitimlere katıldı.

Yeşil Gerze Dağcılık Doğa Ve Gençlik Spor Kulübü Başkanı Birol Sazak yaptığı açıklamada; Aydın'ın Koçarlı ilçesinde, Türkiye Dağcılık Federasyonu’nun 2017 yılı faaliyet programında yer alan Yaz Temel Eğitimi 1. Bölge A Gurubu eğitimlerine katıldıklarını belirterek, ''Türkiye Dağcılık Federasyonunun düzenlediği  yaz temel eğitimleri A grubu ve B grubu olmak üzere iki ayrı grupta yapılıyor.
Aydın Koçarlı’ya bağlı Bağarcık Mahallesinde bulunan Baskı Düzü mevkisinde yapılan temel eğitimlere Türkiye’nin 40 farklı ilinden 108  sporcu katıldı. Çok zorlu doğa koşullarında  meşakkatli geçen eğitimlerde lisanslı dağcılarımızla 10 kişilik gurup ile yerimizi aldık. Tamamen  disiplinli bir eğitim süreci geçirdik. Bir haftalık zorlu eğitimler, pratik uygulama ve yazılı sınavlar ile sonlandırıldı.  Bu zorlu eğitimden bütün sporcularımız başarılı bir şekilde çıkmışlardır. Hepsini ayrı ayrı kutluyor teşekkür ediyor başarılarının devamını diliyorum. Bu eğitim sürecinde tüm sporcularımız Gerze adına yakışır bir tanıtım ve sosyal paylaşımlar yaparak katkı sağlamışlardır. Dağcılığın Gerze'deki varlığını Antrenörlük noktasına taşımaya Kulübümüze bir Dağcılık Antrenörü kazandırmaya çalışıyoruz. Bunu en kısa zamanda başaracağımıza inanıyorum. Sonraki ileri eğitimlerde de Gerze’yi temsil etmeye bayrağımızı taşımaya devam edeceğiz.
Bu eğitimlerde bize sporcularımıza her türlü temel eğitimi veren Türkiye Dağcılık Federasyonu  değerli antrenörlerine çok teşekkür ediyorum. Ayrıca TDF Başkanımız Deniz Bilimci, Doç.Dr. Sayın Ersan Başar hocama dağcılık camiamıza vermiş olduğu emekler  ve yenilikler için de teşekkür ediyorum'' dedi.

Seda ŞengülSeda Şengül