Spor
Giriş Tarihi : 07-03-2017 13:16   Güncelleme : 07-03-2017 13:23

Gerze Belediyespor Yöneticileri Ligi Değerlendirdi

Gerze Belediyespor yöneticileri ligin bitimine beş maç kala, lig değerlendirmesinde bulundu. Gerze Belediyespor Başkanı Uğur Sağır, “takımın başarılı olabilmesi için önce ilçemizin spora bakışının değişmesi lazım” derken, kulüp yöneticilerinden Uğur Çetin ise yaptığı açıklamalarla Sinop Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nu topa tuttu

Gerze Belediyespor Yöneticileri Ligi Değerlendirdi

Son maçta Sinopspor’a deplasmanda 2-0’lık skorla mağlup olan ve şampiyonluk şansını zora sokan Gerze Belediyespor yöneticileri ligin bitimine beş maç kala, lig değerlendirmesinde bulundu. Gerze Belediyespor Başkanı Uğur Sağır, “takımın başarılı olabilmesi için önce ilçemizin spora bakışının değişmesi lazım” derken, kulüp yöneticilerinden Uğur Çetin ise yaptığı açıklamalarla Sinop Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nu topa tuttu.

 

Bu sene ki performansıyla göz dolduran ilçemiz takımı, şampiyonluk düğümünü çözecek olan son maçta özellikle ikinci yarıda iyi bir oyun ortaya koymasına rağmen, as kalecisinden yoksun olarak çıktığı maçta 2-0’lık yenilgiyle evine dönmüş ve lider Sinopspor’la puan farkı 5’e çıkmıştı.

 

Maç sonunda genel lig değerlendirmesi için bir basın açıklaması yapan Kulüp Başkanı Sağır, son maçla ilgili çok fazla konuşma yapmazken, “yenilgiden ziyade bizi üzen başka durumlar oldu” dedi. Gerze’nin en büyük problemlerinden bir tanesinin “yapturmazuk, ettürmezük” olayı olduğunu söyleyen Sağır, “insanlar egolarını bu memlekette yapılmaya çalışılan spor faaliyetlerinin üstünde tutuyor. daha önce de hep böyle oldu. Umarız ilçemiz sporunun önünde gelecekte böyle bir engel kalmaz” şeklinde konuştu.

 

Maddi destek beklemiyorlar

Bu yıl şampiyonluk adına çok büyük emek sarf ettiklerini anlatırken, aktif olarak takımla çalışmalara katılan lisanslı sporcu sayısının 105 olduğunu söyledi. Futbol haricinde judo da ilçemizi temsil ettiklerini aktaran Sağır, önümüzdeki yıl da güreş ve voleybol için de takım oluşturacaklarını sözlerine ekledi.

 

25 Şubat tarihinde yayımladığımız “Eski Futbolcudan Örnek Davranış” başlıklı haberimize bir kişi, sporsever takma adıyla “bunun haber değeri mi var şimdi? hep kahvaltı hep yemek haberi okumaktan sıkıldık. zafer ve şampiyonluk namına hiç bir gayret yok.” şeklinde yorumda bulunmuştu. Aynı haberin altına yorum yazan Sağır ise sitemini şu şekilde dile getirmişti: “madem sadece yemek yiyoruz.... gelin bir görev de size verelim....yazması ıle çalışması aynı mı? birlikte karar veririz... eski futbolcunun örnek bir davranış göstermesi ayrı bir güzellik gerzenin sesi gazetesi”. Bu talihsiz mesajla ilgili de konuşan Sağır, “Her şeyi söyleyebilirsiniz. Söylemek, yapmaktan daha kolaydır. Bizim çocuklarımız aç ya da açıkta değil. Amacımız birbirleriyle olsunlar ve yemek yerken kaynaşsınlar. Biz onların birlikte yaptıkları bu dayanışma örneğine dışardan insanların da ortak olmasını istiyoruz” dedi.

 

Kahvaltıların birçoğunda yönetimdekilerle birlikte peynir kesip, yumurta soyduklarını ve yemeği hep birlikte hazırladıklarını söyleyen Sağır, “Helali hoş olsun. Orada yorum yazmak her zaman kolaydır, ama destek olmak her zaman zordur. Bize maddi olarak yardımı olmayan, ama her maça gelen, çocuklarla konuşan, çay doldurup çocukların önüne götüren insanlar var. Bunlara canı gönülden teşekkür ederiz” şeklinde açıklama yaptı.


“Bu memlekete borcumuzu ödüyoruz”

Ulu Önder Atatürk'ün "ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısinı severim" sözünden yola çıkaracak, amaçlarının zeki, çevik ve ahlaklı sporcular yetiştirmek olduğunu vurgulayan sağır, amatör sporların temelinin de buradan başladığını söyledi. “Biz bu çalışmaları yaparken, özellikle son 4-5 yıllık süreçte amatör ruh denilen bir şeyin varlığını keşfettik” dedi.

 

“Biz bu memleketin çocuğuyuz ve bu memlekete olan borcumuzu ödüyoruz.  Bir yıl emek ediyorsunuz, her şey güzel gidiyor. Tam böyle kopacağı noktaya geldiğinde, “ben şunu yapmam, ben bunu etmem, ben çağrılmadıydım” diyen insanlar çıkıyor ortaya” diyen Sağır, asıl başarısızlıklarının bazı insanların bu şekilde hareket etmesi olduğunu belirtti. En önde olup desteklemesi gereken insanların en arkada kaldığına dikkat çeken Sağır, Gerzeli vatandaşları takıma sahip çıkmaya ve manevi olarak destek vermeye davet etti. “İnsan büyüdükçe küçülmeli; küçülmeyi unutuyoruz” şeklinde konuştu.

 

“Pazar sabahları herkes ailemle oturayım ister”

Sağır, “Biz ailemizle gezeceğimiz, balık tutacağımız ve piknik yapacağımız vakitte bunları yapmıyoruz. Gidiyoruz mücadele ediyoruz, çocuklara bir şeyler katmaya çalışıyoruz. Bizim doğru bildiğimiz iş bu, mücadele ederiz. Az, çok önemli değil, ama mücadelemizi veririz” dedi.

 

Maçların Pazar günleri oynandığını hatırlatan Sağır, “Pazar sabahları herkes ister ailesiyle oturayım diye. Ama biz bu işi yapıyoruz, bu işten zevk alıyoruz ve emek harcıyoruz. Biz kahveye gideceğimiz vakitte, bu işi yapıyoruz. 100 çocukla ilgilenmek de kolay bir şey değil. Yeri geliyor her çocukla tek tek ilgilenmek gerekiyor” şeklinde konuştu. 13 yaşında takıma kattıkları çocukların şu an 17-19 yaş gruplarında mücadele ettiklerini belirterek, bu başarıda bir emek ve sabır olduğunu belirtti.

 

“Vazgeçmeyeceğiz”

Sağır, “çıkmışsak birisinin karşısına bize yardım edin demişsek ve o kişi de bize yardım etmişse, insanlar başlıyor “vay efendim bundan niye yardım aldınız” diye. Biz işi siyasallaştırmadık, siyaset de yapmadık” şeklinde sitem etti. Sezon öncesi kupayı ortaya koyduklarını ve “arkadaşlar bu kupayı alacağız” dediklerini anlatan kulüp başkanı, “kupa boşken bir teneke parçasıdır. Siz onun içerisine emek koyacaksınız, mücadele koyacaksınız” şeklinde emeğin önemine vurgu yaptı.

 

“Kulübümüzün Futbol Şube Sorumlusu Cengiz Topuz’un da mücadele ruhu aşılamakta üstüne yoktur” şeklinde söylemde bulunan Sağır, yoklukla mücadele etmenin en büyük erdem olduğunu savundu. “Çocuklara mücadele ruhu veremezsek, kötü bir şeyler olduğu zaman pes edecektir. Okulda başarısız olduğunda pes edecektir. Biz onlara mücadele ruhunu öğretmeye çalışıyoruz” dedi. Bu basın açıklamasını da, takım olarak mücadeleden vazgeçmeyeceklerini bildirmek için yaptıklarını belirtti.

“Çocuklar paylaşmayı öğreniyorlar”

Çocuklar sporda kötü bir şeyler öğrenmez diyen Sağır, bireysel sporlardan ziyade takım sporlarına yönelmenin de amacının bu olduğunu belirtti. Takım sporlarında boy gösteren çocukların paylaşmayı öğrendiğini belirtti.

 

“Sinopspor deplasmanına gideceğimiz sırada, küçük yaş grubundaki futbolcularımız bizden önce bindi otobüse. Bize yer kalmayınca as takım oyuncuları ve biz kendi arabalarımızla gittik maça. Küçüklerimiz çok istekliler bu konuda” dedi. Bu paylaşımcı ruh ile kupayı zaten peyderpey aldıklarını sözlerine ekledi.

 

Sadece Gerze’nin şampiyonluğu yok

Gerze Belediyespor’un Futbol Şube Sorumlusu Cengiz Topuz ise, “hatalarımız neler, bu sene nerelerde hata yaptık, nerelerde yetersiz kaldık bunları belirleyeceğiz” derken, bütün ilçelerin şampiyonlukları var, bizim ilçemizin henüz bir şampiyonluğu yok” dedi. A takımın ve alt yapı tesislerinin eksikliklerini gidererek önümüzde sene şampiyonluğa uzanacaklarını belirtti.

 

Topuz, “kimse birbirini kollamadığı için ve arkasından vurduğu için Gerze bugüne kadar şampiyonluk yaşamadı. Bizim haricimizde diğer ilçelerin sahaları hep suni çim. Bizim tek sahamız var ve saha bozuk da olsa oynamak zorundayız” dedi. Tesisin yetersizliği konusunda da gerekli adımları atmaya başladıklarını belirten Sağır, sahanın suni çim yapılması, tesisin yenilenmesi ve ışıklandırılması için tahmini bütçeyi belirleyip gerekli yerlere başvurdukları söyledi.

 

Maçlarımız hafta içine ertelendi

2009-2011 yılları arasında Gerze Esnafspor’un Kulüp Başkanı olarak da görev yapan Uğur Çetin ise, “son 20 yıllık fikstür çekiminde Gerze Belediyespor olsun, Gerze Esnafspor olsun veya Gerzespor olsun, iddiamızın bulunduğu her yıl, takımlarımız final maçlarını hep Sinop’a oynadı. Bu kasıtlı bir yaklaşım. Burada tüm yetki Sinop Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu elinde oluyor” dedi.

 

“Puan kaybettiğimiz maçlarda hakem aynı”

2-2 biten Sinopspor ve Boyabatspor maçı ile 4-4 biten Ayancık Cevizlispor maçları hakkında konuşan Çetin, “Gerze Belediyespor üç önemli maça çıkıyor. Üçünde de puan kaybediyor ve bu maçların hepsinin hakemi aynı hakem” şeklinde konuştu.

 

“Türkiye Futbol Federasyonu Yönetmeliği’nde bir maç ertelendiğinde 24 saat içinde oynanma zorunluluğu vardır. Şartlar elverişli değilse lig sonuna ertelenir ya da iki kulübün uzlaşacağı bir tarih belirlenir” diyen Çetin, “ancak bizim 2-2 berabere kaldığımız Boyabatspor ve 4-4 berabere kaldığımız Ayancık Cevizlispor maçlarımız hafta içine alındı. Bu maçlara takım kalecimiz iş yerinden izin alamadığı için getiremedik. Ayrıca son Sinopspor maçına yine kalecimiz iş yerinden izin alamadığı için gelemedi ve  2-0 yenildik. Bu üç maçta toplamda 7 puan kaybettik ve Sinopspor böylece bizim 4 puan önümüzde lider ve resmi olmasa da şampiyonluğu elde etmiş durumda” dedi.

 

İlçedeki çekişmeyi aşamıyorlar

Belediyenin, oyuncuların ve sponsorların inanmasına ve destek vermesine rağmen ilçemizdeki ve içerdeki çekişmeleri aşamadıklarını belirten Çetin, “Gerze Belediyespor sanki başka bir ilçenin takımıymış gibi bazı büyükler tarafından inatla desteklenmiyor. Ben Gerzespor desteklenmezse de Gerze Gücü desteklenmezse de bu tepkiyi gösteririm” şeklinde yorumda bulundu. Çalışan sporculara çalıştıkları yerler tarafından izin verilmemesi yüzünden, maddi destek alınabilecek yerlerin, “biz başka kulübün destekçisiyiz” diyerekten kulübe destek vermemeleri yüzünden sıkıntı yaşadıklarını belirtti.

 

Destekte bulunmayan ilçemiz büyüklerine Diyojen’in meşhur sözünü hatırlatan Çetin, “gölge etmesinler başka ihsan istemez” dedi. Kendilerinde bu işi yapacak yürek olduğunu da, akıl ve bilgi olduğunu da belirtti. Bu işte elini taşın altına koyabilecek tüm vatandaşlara da kapılarının ve gönüllerinin açık olduğunu vurguladı.

 

“Sinop’ta fikstür torbadan çekilmiyor”

Ayancık Cevizlispor maçına dört otobüsle gittiklerini belirten kulüp yöneticisi, “uyduruk bir penaltıyla şampiyonluğumuzu yediler” şeklinde isyanını dile getirdi. “Son 20 yılda içerde oynadığımız hiçbir final maçı yok” diyen Çetin, fikstürlerin kura ile belirlenmesi gerektiğini, ama Sinop’ta bunun masa başında yapıldığını iddia etti. Daha fikstür çekildiğinde Sinopspor’un şampiyon olacağını belirttiğini açıkladı.

 

Halktan yeterince destek görmediklerini söyleyen Çetin, ilçemiz takımlarının yedi kategoride mücadele ettiğini ve sadece Gerze Belediyespor değil, tüm takımlarımıza vatandaşların sahip çıkması gerektiğini dile getirdi.

 

Emeği geçenlere teşekkür etti

Kulüp Başkanı Uğur Sağır ise, “ Bugüne kadar kulübümüzün her türlü faaliyetinde sonuna kadar destek olan Osman Belovacıklı’ya, ikinci olarak kulübümüzün ana sponsorluğunu alan ve ciddi anlamda elini taşın altına koyan Rexon İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Yüksek’e ve bugüne kadar bize destek olmuş tüm iş adamlarımıza teşekkür ediyoruz. Ayrıca yönetici, teknik heyet ve malzemecilerden sporculara kadar hepsine tek tek teşekkür ederiz” dedi.

 
Kaynak: Gerze'nin Sesi
Haber: Kaan TÖNGELCİ

 

Erkan TaşErkan Taş