Spor
Giriş Tarihi : 07-03-2017 15:55   Güncelleme : 07-03-2017 16:13

Gerze'den Bir Milli Judocu Daha

24. Nazım Canca Uluslararası Ümitler Judo Avrupa Kupasında Gerzeli Milli Judocu Ülkemizi temsil etti

Gerze'den Bir Milli Judocu Daha
 Antalya'da düzenlenen Uluslararası Ümitler Judo Avrupa Kupasında Gerzeli Milli Judocu Ülkemizi temsil etti.

2017 Ümitler Türkiye Şampiyonasında aldığı derece ile Türkiye Judo federasyonunca 24. Nazım Canca Ümitler Avrupa kupasına davet edilen Gerzeli Milli Judocu Abdulsamet Çınar, Milli takım hazırlık kampı sonrası 4-5 Mart tarihlerinde Antalya'da yapılan Avrupa Kupasında ülkemizi temsil etti.

Gerze Kaymakamlığı Halk Eğitimi Merkezi kurslarında yetişen Judo hakemimiz Gamze Anıl Aydın’ın da görev aldığı 24. Nazım Canca Ümitler Avrupa Kupasında Ülkemizi temsil eden başarılı milli judocu Abdulsamet Çınar, Gerze Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesinde eğitimine devam etmekte.

Judo Antrenörleri Özlenen ve Orhan Akpınar'da öğrencileri olan Gamze Anıl Aydın ve Abdulsamet Çınar’ı tebrik ederek '' Ülkemizi en iyi şekilde temsil ettiler. Er yada geç sporcularımız Gerze’ye uluslar arası derece getireceklerine inancımız tam. Müsabaka malzemelerini karşılayan Gerze Kaymakamımız Sayın Bülent Bayraktar’a Gerze H.E.M. Müdürümüz Sayın Nazım Aksu’ya ve Kutlu İnşaat sahibi Recep Kutlu’ya verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ederiz'' açıklamasında bulundu.  

Nazım Canca Kimdir?

Anısına yapılan Avrupa kupasının isminin verildiği Nazım Canca; Emniyet teşkilatı mensubu olup, Mustafa Kemal Atatürk ve Celal Bayar'ın yakın koruması olarak görev yaptı. 1959 yılında Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nden ayrılarak Polis Akademisinde judo öğretmeni olarak görev aldı ve yakın savunma dersleri verdi. Judo eğitimini Fransa ve İngiltere'de alan Canca, ayrıca Judo Federasyonu'nun ilk kuruluş aşamasında Ankara'da da çeşitli görevlerde bulundu. Nazım Canca'nın ismi Türkiye'de judo sporunun ilk kurucuları arasında geçmektedir.

Seda ŞengülSeda Şengül