Spor
Giriş Tarihi : 15-01-2015 13:40   Güncelleme : 15-01-2015 15:13

Gururumuz Oldular

Güreş Ustası Adil Yiğit'in talebeleri Sinop'ta Yapılan Müsabakalardan Dereceyle Döndüler

Gururumuz Oldular
 Bölgemizde yıllardır güreş sporunda adından sıkça bahsettiren Milli Güreşci ve Milli Hakemlerimizden Gerzeli Adil Yiğit’in kısa bir süre önce ilçemizde başlatmış olduğu güreş çalışmalarının neticesi alınmaya başlandı.

Yaklaşık 3 ay önce Gerze Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açmış olduğu Güreş kurslarına katılım gösteren sporcular Sinop’ta yapılan müsabakalarında başarı elde ettiler.

2014-2015 Eğitim Öğretim yılı okullar arası genç erkekler (B)  güreş ( GREKO-ROMEN) İl birinciliği müsabakalarında 2 birincilik, 1 ikincilik ve 4 tane üçüncülük madalya ve kupa alarak geri döndü.

Genç erkekler (B)  güreş ( GREKO-ROMEN) İl birinciliği müsabakalarında Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi Öğrencileri 1 birincilik ve 2 üçüncülük alırken, Gerze Anadolu İmam Hatip Lisesi takım halinde İl Üçüncüsü oldu.

Müsabakalarda

Murat KAVİS 1.

İsmail ALTUN 2.

Berkay YÜCEL 3.

Taha Yasin ÇAKIR 4. olurken

Serbest stilde Muhammet YILMAZ  il 2. si oldu.

Güreş hocası Adil Yiğit elde edilen başarıların çalışmanın bir eseri olduğunu belirterek Güreşi bu bölgede daha da geliştireceklerini kaydetti. Ve gençleri ata sporumuz güreşi öğrenmeye davet etti.

hakan akbaşhakan akbaş