Spor
Giriş Tarihi : 10-06-2012 22:06   Güncelleme : 10-06-2012 22:06

İkincisi Sinop'ta Yapıldı

Oryantiring Türkiye Şampiyonası büyük bir katılımla Sinop'ta yapıldı.

İkincisi Sinop'ta Yapıldı
Türkiye’de ikinci kez Sinop'ta gerçekleştirilen dağ bisikleti ile oryantiring Türkiye Şampiyonası büyük bir katılımla yapıldı.

Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafından doğa harikası Akliaman ve Hamsilos mevkilerinde gerçekleştirilen şampiyonada sporcular Dağ Bisikleti ile Oryantiring yaptı. 4 farklı kategoride yapılan şampiyonaya, 11 ilden 21 kulüp ve 69 sporcu katılırken, yarışmada sporcular 17 kilometrelik  zorlu parkurda hedeflerine ulaşmak için zamana karşı ter döktü.

Yarışlar sonunda erkekler 19 yaş kategorisinde Ankara Çayırhan Belediye Spor Kulübünden Cansel Saraç birinci, Doruk Spor Kulübünden Serhat Alyılmaz ikinci, Tekirdağ Gençlik Spor Merkezi Sporcusu Faruk Dinç ise üçüncü oldu. Büyük Bayanlar kategorisinde Gata Spor Kulubü'nden Elif Ateş ve Şakire Bilgin yarışı birinci ve ikinci olarak tamamlarken, üçüncülüğü ODTÜ Spor Kulübü sporcusu Nermin Fenmen aldı. Genç Bayanlar kategorisinde de yine GATA Spor Kulübü'nün sporcuları İrem Deniz, Seren Çağlar, Merve Deniz ilk üçe girerek tüm madalyaları almayı başardı. Dereceye girenlere ödülleri Akliman piknik ve mesire alanında düzenlenen törenle verildi.

"Sinop Oryantiring İçin Biçilmiş Kaftan"
Şampiyonayı Türkiye'de ikinci kez Sinop'ta gerçekleştirdiklerini dile getiren Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Mehmet Genç, oryantiring  için Sinop’un adeta biçilmiş kaftan olduğunu söyledi. Şampiyonada dereceye giren sporcuların Türkiye'yi Macaristan’da yapılacak Avrupa şampiyonasında temsil edeceğini kaydeden Genç, "Bölge olarak baktığımızda Karadeniz’de Sinop’un bir ayrıcalığı mevcut. Sporcularımız için Sinop, güzel bir coğrafi alana ve yapıya sahip. Sinop aynı zamanda bizim ileryeyen süreçte yapmak istediğimiz uluslararası yarışmalarda ev sahipliği yapabilecek nitelikte. Tüm şartlarıyla Sinop oryantiring için Türkiye’de en nadir yerlerden bir tanesi diyebilirim. Bunu değerlendirmek lazım. Bu noktada Sinop'un önü açık’’ dedi.

Kaynak: Vitrinhaber
 
AdminAdmin