Spor
Giriş Tarihi : 22-10-2019 18:12   Güncelleme : 23-10-2019 11:31

Mesleğin Duayeni Gerze MYO'da

22 Ekim 2019 tarihinde Gerze Meslek Yüksek Okulunda gerçekleşen Spor Spikerliği ve güncel gelişmeler adı altında ülkemizin önde gelen isimlerinden TRT Spor Kanal Koordinatörü Mehmet Buğra Şahin öğrencilerle bir araya geldi.

Mesleğin Duayeni Gerze MYO'da

Sinop Üniversitesi Gerze Meslek Yüksek Okulu Yöneticileri ve Üniversite Yaşatma Derneği Başkanı Fatih Ergün’ün öncülüğünde gerçekleşen söyleşide, usta spor spikeri Mehmet Buğra Şahin spor spikerliği ve muhabirliği konusunda tecrübe ve bilgilerinden bahsetti.

“Spikerlik ve Spor Spikerliği farklı branşlardır spor spikeri olabilmek için ilk ve en önemli şart ses güzelliği bununla beraber diksiyon ve düzgün bir Türkçeye sahip olmak gerek diye ifade etti.

Spor Spikerliğinin zor ve kolay yönleri var örneğin radyoda bir spor spikeriyseniz yaptığınız bir hatayı hemen düzeltebilirsiniz ama ekran karşısında yaptığınız en ufak bir hata affedilemez derecede cımbızla çekilir ve sosyal medya faktörüyle büyük bir hezimete uğrarsınız” diyerek genel görüşlerini belirtti.

Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Şahin “TRT Spor ve yeni kurduğumuz TRT Spor 2 kanallarında gençlere öncelik veriyoruz. Özellikle TRT Spor 2 kanalımızda 64 spor dalından haberler ve canlı yayınlarla hem gençleri spor dalları konusunda bilgilendirmek hem de bu mesleğin sadece spor denince futbol anlayışını değiştirmeye çalışıyoruz” dedi.

Konuşmasına asparagas transfer haberlerine de değinen Şahin “Biz TRT Spor olarak amacımız şu ki haberlerin doğruluğu bizim için haberin hızından önce gelir. Bir haberi diğer yayın kuruluşlarından sonra yayınlayacağımızı bilsek de o haberin doğruluğunu teyit ettikten sonra gireriz. Ve yaptığınız haberi güveniyorsanız arkasında duracaksınız, arkasında durmayacağınız haberi yapmamalısınız.  Önceliğimiz yaptığımız haberlerin doğruluğudur. Bildiğimiz doğrudan gitmeye çalışıyoruz. Önemli olan bu mesleği sevmeniz, adalete inanmıyorsanız avukatlık, hakimlik yapamazsınız… Özverili olmak şart. Ben işimi çok seviyorum bugün olsa bugün yine bu işi yaparım” diyerek gençlere tavsiyelerde bulundu.

Düzenlenen programa, Gerze Belediye Başkanı Vekili Hamide Ceren Aşıcı Erdoğan, Sinop Gençlik ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş, Sinop askf Başkanı Ayhan Özhan, Sinop Üniversitesi Gerze Meslek Yüksek Okulu Mehmet Sedat İpar, ilçemizdeki bir çok kurum, kuruluş amirleri ile çok sayıda Sinop Üniversitesi öğrencisi katıldı.

hakan akbaşhakan akbaş