Spor
Giriş Tarihi : 21-04-2018 15:27   Güncelleme : 21-04-2018 15:44

Satranç Turnuvası Başladı

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Gerze Belediyesi ve Satranç Turnuvası İl Temsilciliği iş birliği ile düzenlenen Ödüllü 23 Nisan Satranç Turnuvası ilk tur maçlarıyla başladı.

Satranç Turnuvası Başladı

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Gerze Belediyesi ve Satranç Turnuvası İl Temsilciliği iş birliği ile düzenlenen Ödüllü 23 Nisan Satranç Turnuvası ilk tur maçlarıyla başladı.

Gerzeli İşletmeci Erdal Duran'ın ev sahipliğinde Bodrum Cafe Düğün Salonunda start alan satranç turnuvasına Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden satranç tutkunu 80 sporcu katıldı.

Turnuva ilkokul 1.- 2. sınıflar, 3-4-5. sınıflar, 6-7 ve 8. sınıflar ile büyükler genel klasmanında 4 kategoride organize edildi.

21 Nisan Cumartesi ve 22 Nisan Pazar günü olmak üzere 2 gün sürecek olan turnuvada birinciye yarım gram altın, ikinciye müzik çalar, üçüncüye satranç takımı hediye edilecek.

2009 yılından itibaren Sinop'ta yapılan satranç ligi yarışmalarına bu yıl kurulan Gerze Belediye Spor satranç takımının ilk defa katılım sağladığını söyleyen Türkiye Satranç Federasyonu Gerze Temsilcisi ve belediye spor satranç takımı antrenörü M. Akif Nas, satranca olan ilginin daha da artması için yoğun çaba gösterdiklerini belirterek; "Önemli bir zeka sporu olan satrancın, bölgemizde yaygınlaşması ve ilgi görmesi için çeşitli turnuva ve organizasyonlarla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Satranca verilen değerin daha da artması için çocuklarımızı bu zeka sporuna yönlendirmeliyiz" açıklamasında bulundu.

Nas, ayrıca 29 Nisan ve 13 Mayıs tarihlerinde Sinop Gençlik Merkezinde belediye spor satranç takımının da katılacağı bir satranç turnuvası daha gerçekleşeceğini, takımlarda bayan sporcu bulundurulması zorunluluğu nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını satranç sporunda her yaştan bayan sporcu yetişmesi için destek verilmesi gerektiğini ifade etti.

Gerzeli İşletmeciden Önemli Destek
Turnuvanın yapıldığı Bodrum Cafe Düğün Salonunu ücretsiz sporculara tahsis eden Gerzeli İşletmeci Erdal Duran'da, salonu turnuva için tekrardan düzenlediklerini belirterek; "Çocuklarımız ve gençlerimiz için oldukça yararlı bir turnuvaya ev sahipliği yaptığımız için mutluyuz. Bu gibi yararlı ve faydalı turnuvalara desteğimiz bundan sonrada devam edecek. Katılım sağlayan tüm sporculara başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

Ercan ÖZCAN / Gerzeninsesi

Seda ŞengülSeda Şengül