Spor
Giriş Tarihi : 10-06-2012 22:19   Güncelleme : 10-06-2012 22:19

Sinoplular Ada Koşusunda Ter Döktü

'Ada Koşusu ve Halk Yürüyüşü' büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

Sinoplular Ada Koşusunda Ter Döktü

Bu yıl ilk kez gerçekleştirilen ve Sinop Valiliği, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Herkes İçin Spor İl Temsilciliği (HİS) organizesinde düzenlenen 'Ada Koşusu ve Halk Yürüyüşü' büyük bir katılımla gerçekleştirildi.


Sinop Valiliği önünde başlayan ada koşusu ve halk yürüyüşüne Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz, AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, İl Emniyet Müdürü Şeref Aytekin, İl Genel Meclis Başkanı Uğur Giresun, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve 150 kayıtlı sporcu ile 650'e yakın Sinoplu katıldı.


Oldukça renkli görüntülerin yaşandığı organizasyon sırasında katılımcılar birbirlerini geride bırakmak için uzun süre ter döktü. Bir çok vatandaş yarımadanın etrafını dolaşmayı başarırken, bazı vatandaşlarda 13 kilometrelik güzergahı göze alamayınca kendileri için hazırlanan araçlara binerek parkuru tamamladılar. Bu arada lisanslı sporcular 13 kilometrelik ada parkurunu 43 dakikada tamamlarken, Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz, AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy ve Belediye Başkanı Baki Ergül'ün aralarında bulunduğu protokol ise parkuru 2 saat 15 dakikada yürüdü. 

İtfaiye Caddesi'nden başlayıp, Çukurbağ Mezarlığı, sis düdüğü mevkisi ve Karakum güzergahını takip eden yaklaşık 13 kilometrelik parkur, İskele Meydanı'ndaki Atatürk anıtı önünde son buldu.

Etkinlik sonunda farklı kategorilerde 29 altın madalya dağıtıldı. Etkinlikte konuşan Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz, il genelinde ada konseptini ve potansiyelini farklı açılardan kullanmak istediklerini belirterek, bu kapsamda farklı adımların atıldığını söyledi. Cengiz, organizasyonu her yıl geleneksel hale getirmeyi planladıklarını da sözlerine ekledi.

AdminAdmin