Spor
Giriş Tarihi : 12-03-2018 22:18   Güncelleme : 12-03-2018 22:59

SİYAD'dan Zeytin Dalı Turnuvası

SİYAD futbol turnuvası kura çekim töreni Sultanbeyli Necmettin Erbakan Kültür Merkezinde yoğun bir katılımla gerçekleşti.

SİYAD'dan Zeytin Dalı Turnuvası

SİYAD 2018 Zeytin Dalı Futbol Turnuvası Kura çekilişi 30 takımımızın katılımıyla gerçekleşti. Necmittin Erbakan Kültür Merkezinde yapılan kura çekilişi İstiklal Marşının okunması ardından da Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

Programın açılış konuşmasını yapan SİYAD Genel Başkanı Mehmet Kuru konuşmasında “Bizler SİYAD ailesi olarak dernek başkanlarımızla bir araya geldik, bu faaliyetlerin birlik beraberliğimizi daha da pekiştirmesi adına 8. Turnuvamızı yapmaya karar verdik.

Buradaki asıl amacımız şu veya bu derneğin takımının birinci olması değil, gençlerimizin dostça bir araya gelerek sevgi saygı çerçevesinde spor yapabilmelerini sağlamaktır. Hatta bu yıl birinci olana kupa verelim ama en centilmen seçilen takımımıza da daha büyük bir kupa ile onure edelim istedik.

Bizler için Turnuvaya katılan bütün takımlarımız bizim gönlümüzde şampiyondur. İnşallah en ufak bir problem yaşamadan bu turnuvayı sonuçlandıracağız. Hiç unutulmamalıdır ki bizler birlikte güçlüyüz, bundan sonra da birlikte daha da güçleneceğiz, turnuva boyunca bütün hemşerilerimizi sporcularımızı kulüplerimizin yanında olmaya davet ediyorum.”dedi

Kuru sözlerini “Bu vatan uğruna gözünü kırpmadan canını feda eden Mehmetçiğimizi başarılı eyle diyerek Turnuvamızın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum”dedi.

Usta Gazeteci Yazar Adil Yıldız ise yapmış olduğu konuşmada “Futbol ülkemizde olduğu gibi bütün dünyadada en gözde spor dallarından birisidir. 2017’deki turnuvanın adı Ömer Halisdemir adı konulmuştu şimdi düzenlenecek olan 8. Turnuvamızın adı ise Zeytin Dalı olmuştur. SİYAD’ı bu kadar sosyal içerikli turnuvalar yaptığı için gönülden tebrik ediyorum. Yaşam sadece bakmak değildir, yaşam görebilmektir; gördüğümüz zaman mutlu oluruz. Bu inceliği gördüğü, ve bu inceliği bizlere gösterdiği için SİYAD’ımızı kutluyorum” dedi.

Biz mutlu şehrin çocuklarıyız, biz Sinoplular burada 400 bin kişi olarak yaşıyoruz. Nasıl ki Sinop’un bir değeri olan Hakan Ünsal kardeşimiz yıllarca 57 numaralı formayı taşıyarak, Sinop’umuzu en iyi şekilde temsil ettiyse lütfen sizlerde bu turnuvanın adının Zeytin Dalı olduğunu unutmayın ona göre sahaya çıkın, birlikteliğin, beraberliğin kardeşliğin Sinop’lu olmanın centilmenliğini sahada gösterin”dedi.

Sultanbeyli’de düzenlenen kura çekilişine SİYAD Genel Başkanı Mehmet Kuru başta olmak üzere SİYAD’ın Onursal başkanı Sebahattin Sungur, Sinop’un İstanbul’da ki gururu Gazeteci-Yazar Adil Yıldız, Gerzeninsesi Gazetesi Adına Fatih Uysal, İş adamlarımız, Turnuva komisyon başkanı Selçuk Çeliker, STK Temsilcilerimiz ve çok sayıda Sinoplu iştirak etti.

Turnuva çekilişinin ardından Sultanbeyli Sinop Gerzeliler Derneği Başkanı Mustafa Civelek bütün misafirleri derneklerine davet ederek gelen misafirleri dernek lokalinde ağırladı.

hakan akbaşhakan akbaş