Spor
Giriş Tarihi : 11-10-2019 17:44   Güncelleme : 11-10-2019 18:11

Ultra Doğa Yürüyüşçüleri Likya Yolunda

74 yaşındaki Gerzeli rekortmen yürüyüşçü Mustafa Kıray’ın başını çektiği Ultra Doğa Yürüyüşçüleri, yürüyüşlerine aralıksız devam ediyor.

Ultra Doğa Yürüyüşçüleri Likya Yolunda

Mustafa Kıray, Mehmet Tunçer, Mustafa-Neslihan Çavdar dörtlüsünden oluşan Ultra Doğa Yürüyüşçülerinin etkinliklerine her yaş ve kesimden vatandaşların katılımlarıyla aralıksız devam ediyor.

5 Ekim 2019 Cumartesi Sarımsak Köyü Edilli Yaylasından başlayan yürüyüş Durağan sınırından devam ederek Çağlayan Köyü’nde son bulan 20 kilometrelik doğa yürüyüşüne Sinop Doğa Yürüyüşçüleri de katıldı.

Her yaş kesiminden katılım olduğu toplam 23 kişilik grupla yapılan yürüyüşte büyükten küçüğe herkesin zevk aldığı ve ekip ruhunun diri tutulduğu görüldü.

(Fotoğraf Çetin Nallıoğlu)

Toplamda 20 kilometre olan yürüyüş başlangıç noktasına geri dönülmesiyle son buldu. Her hafta farklı rotalar belirleyerek yürüyüş yapan ekipler şehrin farklı noktalarını keşfederek, doğasını da yakından tanımaya ve tanıtmaya devam ediyor.

Ultra Doğa Yürüyüşçüleri ve Sinop Doğa Yürüyüşçüleri birlikte, Balıkesir Dağcılık Kulübü’nün özel daveti üzerine Balıkesir’de iki günlük yürüyüş etkinliğine katılacaklar.

Gerze’yi gittiği her yerde temsil eden ve tanıtımını en güzel şekilde yapan Ultra Doğa Yürüyüşçüleri Balıkesir’de yapacakları iki günlük yürüyüşün ardından daha önce Mustafa Kıray’ın Uluslararası Dünya Rekoru kırdığı tarihi Likya yolunda yürüyüşlerine devam edecekler.

Likya yolunda ortalama 4-5 gün sürecek yürüyüşe yeniden katılmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşadığını belirten Ultra Doğa Yürüyüşçüleri “Yeniden Likya’nın o tarihi ve son derece muhteşem manzarasında yürüyeceğimiz için çok heyecanlıyız. Yolda olmak bize her zaman bir şeyler kazandırıyor. Şehir içi yürüyüşlerimizde farklı yerler keşfedip doğayı daha yakından tanırken, şehir dışı yürüyüşlerimizde hem doğayla birlikte oluyor hem de yeni insanlar tanıyoruz. Gittiğimiz her yerde şirin ilçemizin elimizden geldiğince en iyi şekilde tanıtmaya çalışıyoruz. Böylelikle Gerze’mizi merak edip gelen birçok dostumuz oldu. Hem bizler güzel dostluklar edindik hem de ilçemize katkı sağladığımızı düşünüyoruz. Döndüğümüzde şehir içi yürüyüşlerimiz kaldığı yerden devam edecek. Bize destek olan herkese çok teşekkür ederiz” diyerek düşüncelerini dile getirdiler.

Ultra Doğa Yürüyüşçüleri Atatürk Anıtı’nın önünde, kendilerini uğurlamaya gelen vatandaşlarla vedalaştıktan sonra 15:00’da Balıkesir’e doğru yola çıktılar.

(Fotoğraf Çetin Nallıoğlu)

(Fotoğraf Çetin Nallıoğlu)

(Fotoğraf Çetin Nallıoğlu)

(Fotoğraf Çetin Nallıoğlu)

AdminAdmin