Spor
Giriş Tarihi : 20-03-2012 14:20   Güncelleme : 20-03-2012 14:20

Vali'den Spora Destek

Gerze'de Geniş Katılımlı Örnek Bir Açılış Gerçekleştirildi

Vali'den Spora Destek
Ata Gençlik Spor kulübü geniş bir katılımla açıldı.



Yapılan açılışa Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Kaymakam Metin Kubilay, İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Mustafa Çelik, Garnizon Komutanı Güngör Kırarslan, Belediye Başkanı Osman Belovacıklı,  İl Emniyet Müdürü Şeref Aytekin, Cumhuriyet Savcısı Orhan Aydın, Hakim Yıldız Aydın,  Milli Eğitim Müdürü Ahmet Genç, Müftü Ömer Yay,   Gerze Meslek Yüksek Okul Müdür Yardımcısı Erhan Sur, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Akça, İl Genel Meclis Üyesi Cumhur Kurt ve Murat Akça, CHP İl başkanı Mustafa Acun, HEM Müdürü Şükrü Dikici ve kalabalık bir halk topluluğu iştirak etti.



Vali Cengiz yapmış olduğu konuşmada “Gençlik Spor İl müdürlüğümüzün katkılarıyla Beden Eğitimi Öğretmenlerimizin düzenlediği iki günlük bir çalışmaya katıldım. Ve onların heyecanını orada gördüm. Beden eğitimi öğretmenlerimiz birçok konuda çeşitli faaliyetlere öncülük ediyor. Buranın açılışı ile ilgili bana davet geldiğinde açılışa katılacağımı söyledim.




Öğrencilerimiz sporla birlikte diğer alanlarda da başarılı olacaktır, Çünkü başarı geçicidir. Atatürk’ün dediği gibi biz sporcularımızın zeki, çevik ve ahlaklı olanını istiyoruz ve de bunu kendilerinden bekliyoruz. İnşallah bu spor kulübü Gerze’yi bir yerlere taşıyacak, Gerze’yi daha da güzelleştirecektir. Bu çabayı gösteren öğretmenime ve kulüp üyelerine çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum”dedi.



Ata Geçlik Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kutlu “Yaklaşık bir yıldan bu yana altyapının oluşturulmaya çalışıldığını, ilçedeki spor alanlarının yetersizliği ve sportif faaliyetlerde ki gelen talep doğrultusunda böyle bir tesis ihtiyacının ortaya çıktığını belirtti.




Kutlu,  18 öğretmen 4 esnaftan oluşan toplam 22 üyeli bir dernek oluşturduklarını, Olağan Genel Kurul sonrasında, derneklerinin İl Spor Müdürlüğünce de kabul görülerek gençlik spor kulübü olarak tescil edildiklerini söyledi.



110 m² kapalı alana sahip olan kulüp “Bale, Halk Oyunları, Tekvando, Voleybol, Basketbol, Masa Tenisi, step, aerobik, yetişkinler için kondüksiyon ve spor seansları gibi değişik alanlarda” faaliyetlerini sürdürecek.




Kutlu ayrıca Ney, İngilizce gibi sosyo kültürel ve sanatsal etkinliklerin de verileceğini belirtti.

























AdminAdmin