Spor
Giriş Tarihi : 20-07-2018 18:24   Güncelleme : 21-07-2018 10:56

Veteran Futbol Takımı top başı yaptı

Gerze’de veteran futbol takımı kuruldu

Veteran Futbol Takımı top başı yaptı

Gerze Belediye Spor bünyesinde veteran futbol takımı oluşturuldu

Futbola gönül veren ve yıllardır amatör olarak sahalarda top koşturan 40 yaş üstü eski futbolcular ve sporsever Gerzeliler, bir araya gelerek Veteran futbol takımını kurdular.

İlk maçlarını liman içinde oluşturdukları toprak saha da yapan Veteran futbol takımı, yeniden sahalarda top koşturmanın genç sporculara örnek olacağı ve spora teşvik edeceği düşüncesiyle takım kurma kararı aldıklarını söylediler.

Takım adına açıklamada bulunan oyunculardan Fatih Oğuz, takımı oluşturmaktaki en büyük gayelerinin gençlere örnek oluşturarak spora olan ilginin daha da artmasını amaçladıklarını söyledi. Oğuz, liman içinde Gerze Belediyesinin desteği ve kendi imkanlarıyla oluşturdukları sahada hafta da üç gün maç yapacaklarını, rakip olmak isteyen denk takımlarla karşılaşabileceklerini ifade etti.

Veteran sporcular, liman içinde ki saha da kendi aralarında oluşturdukları takımlarla yaptıkları ilk karşılaşmada seyre doyulur güzel bir maç ortaya koydular. Maçın en eğlenceli tarafı ise henüz çevre düzenlemesi tamamlanmayan sahadan sık sık denize kaçan topu almak oldu. Takım oyuncuları maç esnasında sürekli denize kaçan topu denize girerek çıkarmak zorunda kaldılar.

Çevre düzenlemesi için destek beklediklerini söyleyen takım oyuncuları: “Bu saha futbol sever herkese açık. El birliği ile burada güzel bir saha oluşturmak istiyoruz. Sponsor desteğine ihtiyacımız var. Kalelerde filelerimiz eksik. Saha zemininde biraz daha iyileştirme yapılması gerekiyor. Taleplerimiz Gerze yararına gençlerimizin spora teşviki adına” ifadelerinde bulundular.

Seda ŞengülSeda Şengül