Teknoloji
Giriş Tarihi : 07-02-2020 11:38   Güncelleme : 07-02-2020 11:53

Sinop Akıllı Şehir Olma Yolunda

Tüm dünyada önem kazanan akıllı şehirler kavramının bir parçası olmak adına Sinop Belediyesi, Türk Telekom ile Akıllı Şehirler Toplantısını gerçekleştirdi.

Sinop Akıllı Şehir Olma Yolunda

“Akıllı Şehir” varlıkları ve kaynakları verimli bir şekilde yönetmek için kullanılan bilgileri sağlamak amacıyla çeşitli türde elektronik veri toplama sensörleri kullanan kentsel bir alandır.

Akıllı Şehir kavramına ilişkin ortak tek bir tanım bulunmadığı ve bu tanımın çalışmalarda çözüm aranan ihtiyaçlara göre şekillendiği tespit edilmiştir. Bu kapsamda 2020-2023 Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı kapsamında Akıllı Şehir kavramı “Paydaşlar arası işbirliği ile hayata geçirilen, yeni teknolojileri ve yenilikçi yaklaşımları kullanan, veri ve uzmanlığa dayalı olarak gerekçelendirilen ve gelecekti problem ve ihtiyaçları öngörerek hayata değer katan, çözümler üreten daha yaşanabilir ve sürdürülebilir şehirler” olarak tanımlanmıştır.

Bu kapsamda Sinop Belediyesinin de akıllı şehirlerarasında yer alabilmesi kapsamında Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan ve ekibi, Türk Telekom Bölge Müdürü Baki Günay, Türk Telekom Sinop İl Müdürü Mustafa Töre ve Türk Telekom ekibi bir araya geldiler.

Türk Telekom yetkilileri; “Hayata değer katan yaşanabilir sürdürebilir bir gelecek ve şehir yaşamı için Akıllı Şehir stratejisini hayata geçirme farkındalığı ve hazırlıkları hızla devam ediyor. Şehirleşmenin %98,2 ‘ye ulaştığı ülkemizde durum daha acil ve kaçınılmaz. ( Dünya ort. %54) Bu minvalde vizyon toplantısında Sinop Belediye Başkanımız ve ekibi ile bir araya geldik. Belediyemizin şirketimiz çözümlerine göstermiş olduğu yüksek alaka bizleri sevindirdi” notunu paylaştı.

AdminAdmin