Yaşam
Giriş Tarihi : 27-02-2020 11:02   Güncelleme : 27-02-2020 11:22

Alaçam ve Kahramanmaraş’a Acı Haber!

Suriye’nin İdlib kentinde düzenlenen hava saldırısında iki Mehmetçiğimiz şehit oldu.

Alaçam ve Kahramanmaraş’a Acı Haber!

Suriye’nin İdlib bölgesinde düzenlenen hava saldırı sonucu iki askerimiz şehit olurken iki askerimiz de yaralandı.

Şehit olan Piyade Uzman Çavuş Soner Enes Baykuş’un acı haberi Kahramanmaraş’taki ailelerine bildirilirken, Uzman Onbaşı Şükrü Erol’un şehadet haberini ise Samsun Valiliği resmi internet sitesinden duyurdu.

Baykuş’un naaşı 27 Şubat Perşembe günü (bugün) Hacı Mustafa Camiinde öğlen ezanına müteakiben kılınacak cenaze namazının ardından Malik Ejder Mezarlığında toprağa verileceği bilgisine ulaşıldı.

Baba olmaya hazırlanan ve bir ay sonra kızı olacağı öğrenilen Alaçam nüfusuna kayıtlı Şükrü Erol’un naaşı 27 Şubat Perşembe günü (bugün) Alaçam’ın Umutlu Mahallesi Toklu Camiinde kılınacak ikindi namazına müteakiben kılınacak cenaze namazı sonrası aynı mahallede bulunan kabristanlığa defnedileceği duyuruldu.

Suriye’nin İdlib bölgesindeki yapılan saldırılar neticesinde yılbaşından bu güne toplam 18 askerimiz şehit oldu.

Milli Savunma Bakanlığı saldırı sonrası yaptığı açıklamada ise şu ifadelere yer verdi;

*Ateşkesi sağlamak üzere İdlib bölgesinde bulunan unsurlarımıza düzenlenen hava saldırısı sonucu 2 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 2 kahraman silah arkadaşımız da yaralanmıştır. Bölgedeki Rejim hedefleri derhal ateş altına alınmış; alınmaya devam edilmektedir.

*Hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, TSK ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimiz için de acil şifalar dileriz. Unutulmamalıdır ki; şehitlerimizin kanı hiçbir zaman yerde bırakılmamış, bundan sonra da bırakılmayacaktır!-

*Bölgedeki çeşitli kaynaklardan alınan bilgilere göre; 1 adet hava savunma füze sistemi, 1 adet ZU-23 uçaksavar, 1 adet Tanksavar, 3 tank, 1 mühimmat aracı, 2 iş makinesinin imha edildiği, 3 tankın ele geçirildiği ve 114 Rejim unsurunun etkisiz hale getirildiği öğrenilmiştir.”

AdminAdmin