Yaşam
Giriş Tarihi : 31-08-2017 10:03   Güncelleme : 31-08-2017 10:54

Aynı Gün Doğup Aynı Gün Öldüler

Sinop'ta 75 yaşındaki ikiz kardeşler aynı gün farklı hastanelerde hayatını kaybetti

Aynı Gün Doğup Aynı Gün Öldüler

Sinop'ta ikiz kardeşlerin aynı gün vefatı hem şaşırttı, hem de üzdü. Bir süredir Alzheimer tedavisi gören 1942 doğumlu ikiz kardeşler Zinet Altınkök ve Nimet Baş, doğum sıralarına göre hayata gözlerini yumdu.

Evinde kalp krizi geçirmesi ardından anjiyo olan ve Samsun'da özel bir hastanenin yoğun bakımında tedavi gören Zinet Altınkök ile solunum rahatsızlığı nedeniyle Samsun'da ki başka bir özel hastaneye yatırılan ikiz kardeşi Nimet Baş'ın durumu ağırlaştı. Çift yumurta ikizi olan kardeşlerden ilk doğan Nimet Baş sabah saat 10:30'da hayatını kaybetti. Kardeşi Zinet Altınkök ise gece 22:30'da hayata gözlerini yumdu.

 

1 çocuk annesi Zinet Altınkök Sinop Alaaddin Camisinde ikindiyi müteakip kılınan cenaze namazı ardından Sinop Çukurbağ Mezarlığında, kız kardeşi 3 çocuk annesi Nimet Baş'da öğleni müteakip kılınan cenaze namazı sonrası Korucuk köyünde gözyaşları arasında toprağa verildi.

 

Kayınvalidesi Zinet Altınkök ile birlikte aynı gün iki ölüm haberini peş peşe almanın derin üzüntüsünü yaşadıklarını belirten Nurdan Altınkök, "İkisi de Samsun'da farklı rahatsızlıklardan iki ayrı hastanede tedavi görüyordu. Sabah saatlerinde teyzemizin haberi geldi. Gece de kayınvalidemi kaybettik. İkisi çift yumurta ikiziydi. İki ölüm haberi bizleri derinden üzdü" dedi.


Kaynak: Vitrin Haber
Erkan TaşErkan Taş