Yaşam
Giriş Tarihi : 13-01-2017 14:20   Güncelleme : 14-01-2017 21:16

Gerze'deki Pahalı Zihniyeti Yıkacak

Elia Cafe Börek Sarayı açıldı. İlçemiz Recai Kuruoğlu Bulvarı’nda faaliyet gösteren kafenin işletmecisi Turhan Köksal, “Gerze’deki pahalıcı zihniyeti yıkmak için işe başladık” dedi

Gerze'deki Pahalı Zihniyeti Yıkacak

Elia Cafe Börek Sarayı açıldı. İlçemiz Recai Kuruoğlu Bulvarı’nda faaliyet gösteren kafenin işletmecisi Turhan Köksal, “Gerze’deki pahalıcı zihniyeti yıkmak için işe başladık” dedi.

 

Dubai’de ve Azerbaycan’da şirketleri bulunan Köksal, gönüllü olarak gittiği Karabağ’da üç ay savaştıktan sonra Azerbaycan’da kalarak oraya yerleşmiş. Eşi de Azer Türkü olan Köksal’ın 3 çocuğu var. Yurtdışında neredeyse gezmediği ülke kalmadığını belirten Köksal, memleket aşkının ağır bastığını söyleyerek sonunda memleketine dönmeye karar vermiş.

 

Satışını gerçekleştirdikleri ürünler arasında su böreği, kol böreği, kürt böreği, çarşaf böreği, simit, poğaça ve pizza olduğunu aktaran Gerzeli işletmeci, “ürünlerimizde tereyağı kullanıyoruz. Tereyağlarımızı da ünlü bir markadan alıyoruz” şeklinde konuştu.

 

Ekstra ücret ödemeden kahvaltı keyfi

Klasik anlayıştan kurtulup yeni nesil bir kafe işletmenliği yaptıklarının altını çizen Köksal, “börek istediğiniz zaman önünüze böreği koyup gitmiyoruz. Güler yüzlü bir anlayışla hem sizi misafir ediyoruz hem de kahvaltı tabağı sunumuyla karnınızı doyuruyoruz. İstediğiniz her ürünün yanında ekstra bir bedel ödemeden, haşlanmış yumurtanızı, domatesinizi, salatalığınızı, zeytininizi ve çayınızı getiriyoruz. Tüm bunların hepsine sadece 6-7 lira gibi bir bedelle sahip oluyorsunuz” dedi.

 

İnsanların bir kahvaltı için Erfelek’e gidip 20-25 lira para verdiklerini, ilçemizde 15-20 liradan aşağıya kahvaltı yapılamadığını belirten Köksal, “Ben ucuza sattığım halde para kazanıyorum. Belki çok kazanmıyorum, ama böylelikle gönülleri de kazanıyorum” şeklinde konuştu. Yiyecek sunumunun önemli olduğunu vurgulayan işletmeci, böreğin yanında verilen ürünlerin Türk insanın kahvaltı şeklini yansıttığını aktardı. Göz boyamak için çoğunu yemediğimiz tonlarca reçeli önümüze getirmediğini sözlerine ekledi.

“Bu zihniyeti yıkacağım”

Turhan Köksal, maddi durumunun iyi olduğunu belirtirken, Gerze’deki pahallıcı zihniyeti yıkmak için çalıştığını belirtti. Amacının ilçemize yenilik getirmek olduğunu aktaran Köksal, “Başka yerde 3-4 liraya mercimek çorbasını içiyorsun. Burada 6 lira. Ben bu zihniyeti yıkacağım; bırakın bu zihniyeti” dedi. 

 

Erkan TaşErkan Taş