Yaşam
Giriş Tarihi : 13-06-2019 16:23   Güncelleme : 13-06-2019 16:29

Gerzeli yazar çocuk hastalarla buluştu

Gerzeli Yazar Ayşe Gül Kara Zorlu kaleme aldığı çocuk kitaplarını, çocuk hastaları ziyaret ederek hediye etti

Gerzeli yazar çocuk hastalarla buluştu

Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Yazarlar ve Çocuk Hastalar Buluşması Sosyal Etkinliği ile örnek bir projeye imza attı.

Hastane Başhekimi Prof. Dr. İsmail Cinel'in izni ve Pendik Belediyesinin kitap desteği vermesiyle Gerzeli yazar Ayşe Gül Kara Zorlu kaleme aldığı çocuk kitaplarını imzalayarak, hastanede yatan çocuklarla buluştu.

Tarihi Sinop Cezaevinde geçen yaşam öyküsünü Dut Ağacı isimli kitabında toplayan Gerzeli yazar Türkiye'de Şakrak maskot karakteriyle de çocukların sevgilisi haline geldi. Şakrak karakterinin adından söz ettirmesi üzerine ülke çapında tüm çocukların tanıdığı Ayşe Gül Kara Zorlu, Şakrak karakterine çekilen film ve gerçekleştirdiği etkinlikle de çocukların en yakın arkadaşı olmayı başardı.

Kara, dünyaya örnek olan sosyal sorumluluk projesinde çocuk hastaların kitaplara ulaşma engelinin olmadığını 2019 tarihinde başlatmış oldukları çocuklara kitap dağıtma projesinde yataklı servislerin birer kütüphane ortamına dönüştürülmesi amaçlanmıştır.

Bu kapsamda Gerzeli yazar, çocukların okudukları kitapların yazarlarını merak ettiklerini ve ulaşmalarının zor olmadığını gösteren bu projede yerini aldı.

Alışveriş merkezleri, fuarlarda gerçekleşen imza etkinliklerine yalnızca sağlıklı ebeveyn ve çocukların katıldığını belirten Kara, hastanede yatan çocukların da kitap okuyarak ve okudukları kitapların yazarlarını tanımalarıyla hayal dünyalarını genişletmelerini, yazarların bakış açılarını anlamaları, özellikle doğa, insan sevgisinin pekişmesiyle hayata daha sıkı tutunmalarına, kendilerini yalnız hissetmemelerine katkı sağlayacağına inandığını belirtti.

Bu sebepten dolayı hastanede yatan çocuklarla bir arada olmaktan, onlarla sohbet edip, imzalı kitaplarını vermekten büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Zorlu, diğer yazarların da çocuklarımızı yalnız bırakmamaları gerektiğini vurguladı.

Ülkemizin farklı yerlerinde okuyucularıyla buluşan Gerzeli yazarın, Gerze’deki çocuklarla ne zaman buluşacağı ise merak ediliyor.

  

Seda ŞengülSeda Şengül