Yaşam
Giriş Tarihi : 26-12-2016 17:10   Güncelleme : 27-12-2016 13:55

Kahramaneli'ndeki Yangının Mağdurlarına Kızılay'dan Yardım

İlçemize bağlı Kahramaneli köyünde geçtiğimiz ay meydana gelen yangında evleri zarar gören mağdurlara, Gerze Kızılay’ı sahip çıktı

Kahramaneli'ndeki Yangının Mağdurlarına Kızılay'dan Yardım



İlçemize bağlı Kahramaneli köyünde geçtiğimiz ay meydana gelen yangında evleri zarar gören mağdurlara, Gerze Kızılay’ı sahip çıktı. Mini buzdolabı, radyo, yatak ve bazı yaşam malzemeleri yardımı yapıldı.

 

Kahramaneli köyünde 8 Kasım tarihinde Fevzi Şahin ve eşinin kaldığı evde çıkan yangın çıkmıştı. Evlerinin bir kısmı oturulamaz hale gelmişti. Yangının yan evde tek başına yaşayan Mehmet Şahin’in evine sıçramasıyla onun da evi alevler arasında kalmış ve tamamen kül olmuştu.


Okul binasında yaşam mücadelesi veriyor

Maddi ve manevi olarak çok büyük sıkıntılar yaşadığını ve evsiz kaldığını anlatan Mehmet Şahin, Kahramaneli Şehit Necati İlkokulu’nda kalıyor.

 

Evleri yanan iki isim de “Allah devletimize, milletimize daha çok versin” şeklinde konuştu.

 

Yardımlarımız cevapsız kalmadı

Yardımla ilgili açıklamada bulunan Kızılay Gerze Şubesi Başkanı Sündüs Yuvacı, Batı Karadeniz Afet Bölge Müdürlüğü’ne yazı yazdıklarını ve yardım isteklerinin karşılıksız kalmadığını belirtti. “Yardım paketi içerisinde mini buzdolabı, radyo, yatak ve bazı yaşam malzemeleri var” dedi.

 

Kızılay’ın Gerze şubesinde gerçekleşen yardımda, mağdurların imzaları sonrasında eşyalar teslim edildi.

Erkan TaşErkan Taş