Yaşam
Giriş Tarihi : 05-12-2016 11:37   Güncelleme : 05-12-2016 10:45

Kamyonlar Evin Üzerine Düştü Düşecek

Türkeli'ne bağlı Çatakgüney Köyü'nde yaşayan 61 yaşındaki İsmail Çağlayan, evlerinin önünden geçen kamyonların tehlike saçtığını, yolun hemen alt kısmında evlerinin bulunduğundan dolayı kamyonların evlerine devrilme korkusu ile her sabah korku içinde uyandıklarını söyledi

Kamyonlar Evin Üzerine Düştü Düşecek

Türkeli'ne bağlı Çatakgüney Köyü'nde yaşayan 61 yaşındaki İsmail Çağlayan, evlerinin önünden geçen kamyonların tehlike saçtığını, yolun hemen alt kısmında evlerinin bulunduğundan dolayı kamyonların evlerine devrilme korkusu ile her sabah korku içinde uyandıklarını söyledi.

 

Türkeli - Çatalzeytin sahil dolgu yolu yapım çalışmalarını yürüten yüklenici firmanın her gün Çatakgüney köyündeki taş ocağından malzeme alarak, evlerinin hemen önünden geçtiklerini belirterek, "Evimizin önünden her gün yaklaşık 100-150 kez kamyon geçiyor. Hemen hemen her gün evimin önünde trafik sıkışıklığı yaşanıyor ve kazalar meydana geliyor. Bu kazalar bizi tedirgin etmekte. Geçtiğimiz gün yaşanan kazada az kalsın kamyon evimize devrilecekti. Evde üç kişi yaşıyoruz. Evimizin karşısında da ev olduğu için daralan yolda her gün kamyon evimize devrilecek zarar göreceğiz diye korku yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

Yaklaşık 1,5 yılda iki hayvanının telef olduğunu, arı kovanlarının parçalandığını söyleyen köy sakini, “her gün tozdan çamurdan nasibimizi alıyoruz, seslerden de uyuyamıyoruz. Alternatif yol imkanı varken bizim yetkililerimiz neden bizlere yardımcı olmuyorlar? Burada her an canımız gidebilir, ölebiliriz diye yaşıyoruz. Bu toz ve dumandan 300 haneyi etkileniyor” dedi.


Kaynak: Türkeli'nin Sesi

Erkan TaşErkan Taş