Yaşam
Giriş Tarihi : 27-01-2017 12:48   Güncelleme : 18-10-2017 11:17

Kar Yağışına Aldırmadı, Denize Girdi

İlçemiz vatandaşlarından Osman Uyanık, kar yağışına aldırmadan denize girdi

Kar Yağışına Aldırmadı, Denize Girdi

İlçemiz vatandaşlarından Osman Uyanık, kar yağışına aldırmadan denize girdi. Yaz kış her gün denize girdiğini anlatan 63 yaşındaki Uyanık, soğuk havanın kendisini etkilemediğini, kışın bile kısa kollu kıyafetlerle gezdiğini söyledi.

 

Gerze’ye yılın ilk karının düştüğü bu günlerde, kar yağışını fırsat bilerek denize atlayan Uyanık, denizin sıcak olduğunu, ama Gerze İskelesi’ndeki büyük balıkçı gemileri nedeniyle rahat yüzemediğini söyleyerek isyan etti.

 

“Kardan yüzmenin tadı bir başka”

Bu yeteneğinin sonradan kazanılmış olduğunun altını çizen Gerzeli Uyanık, ailesinde sadece kendisinin üşümediğini ve bu şekilde denize girebildiğini anlattı. Küçük yaşlardan beri mevsim farketmeksizin denize girip çıktığını söyleyen Uyanık, zamanla vücudunun soğuğa alıştığını aktardı. Denizden çıktıktan sonra, “üşümüyorum, tam tersine yanıyorum. Deniz çok güzel” dedi.

"Karda yüzmenin tadı bir başka. İnsan hem kendine geliyor hem de daha sağlıklı oluyor” diye konuşan ilçemiz vatandaşı, yıllardır denize girmesine rağmen kimsenin haber yapmadığını ve ilk bizim gazetenin fotoğraf almasına izin verdiğini açıkladı. 


Haber ve Fotoğraflar: Kaan TÖNGELCİ





Erkan TaşErkan Taş