Yaşam
Giriş Tarihi : 28-07-2017 10:58   Güncelleme : 28-07-2017 11:56

Klasik arabasıyla Gerze'ye geldi ilgi odağı oldu

Almanya'dan klasik otomobili ile yola çıkarak memleketi Gerze'ye yaz tatili için gelen Aydın Çelik'in sınırlı sayıda üretimi yapılmış olan klasik otomobili oldukça ilgi görüyor

Klasik arabasıyla Gerze'ye geldi ilgi odağı oldu
 Yaklaşık 40 yıl önce gittiği Almanya'dan geçtiğimiz günlerde klasik otomobili ile yaz tatili için Gerze'ye gelen Gerzeli Aydın Çelik'in 3 bin kilometre yol yaparak beraberinde getirdiği klasik aracı ilgi odağı oldu.

Her yıl tatil için memleketi Gerze'ye gelen fakat bu yıl bir değişiklik yaparak sahibi olduğu klasik otomobil ile yola çıkan Aydın Çelik (58), yaklaşık 3 bin kilometre yol kat ederek Gerze'ye ulaştı. Yaz sezonu nedeniyle tatilcilerin gelmeye başladığı ve yoğunluğun yaşandığı Gerze'de klasik otomobili ile cadde ve sokaklarda gezen Çelik'e klasik severler oldukça ilgi gösteriyor.

Almanya'dan tek başına başladığı yolculuğu boyunca klasik otomobil meraklılarının yoğun ilgisiyle karşılaştığını belirten Aydın Çelik, ''Yol boyunca bir çok klasik severle tanıştım. Trafik polisleri bile aracımı merak edip durdu. Gerze'ye geldiğim günden itibaren de düğün sezonu olması sebebiyle gelin arabası yapmak için talepte bulunanlar oluyor. Kendim kullanmak şartıyla ve müsait olduğum sürece teklifleri geri çevirmemeye çalışıyorum. Park ettiğim yerde başına toplanıp fotoğraf çektirenler oluyor. Bu araç Chrysler'ın sınırlı sayıda ürettiği LeBaron modeli. Sadece Türkiye'de değil Almanya'da da dikkat çekiyor ve ilgi görüyor. Aracın ikinci sahibiyim. 1997 yılında aldım ve satmayı düşünmüyorum. Geçtiğimiz aylarda aynı araca sahip insanlarla sosyal medya üzerinden buluşma tertip edip Almanya'da gezi düzenledik'' dedi.

Aynı zamanda hobi olarak otomobil motorlarıyla ilgilendiğini ve motor ustası olduğunu belirten Çelik, klasik aracının tamirini ve bakımını kendisinin yaptığını söyledi. 2 yıl boyunca aracın Gerze'de kalacağı için bir çok yedek parçasını da yanında getirdiğini ifade eden Çelik, ''Araç 2019'a kadar Türkiye'de. Daha sonra çıkış yapması gerekiyor'' dedi.

Ercan Özcan / Gerzeninsesi

Seda ŞengülSeda Şengül