Yaşam
Giriş Tarihi : 29-03-2016 13:38   Güncelleme : 29-03-2016 14:30

Lezzet Yolculuğu Programı Bu Hafta Yaykıl Köyünde Çekildi

Show TV’nin sevilen programı ‘Lezzet Yolculuğu’ bu hafta Gerze ilçemize bağlı Yaykıl köyündeydi.

Lezzet Yolculuğu Programı Bu Hafta Yaykıl Köyünde Çekildi

Köy meydanında başlayan ve köy muhtarı Ahmet Tiryaki’nin ev sahipliğinde gerçekleşen programda ilçemiz kurum amirleri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş hazır bulundu.

Türk Halk Müziği Sanatçısı Turgay Başyayla’nın sunuculuğunu yaptığı programın bu haftaki durağı Gerze İlçemizin Yaykıl köyü oldu.

Yaykıl köyünün belirli noktalarında yapılan çekimlerin de ekrana geldiği programda Gerze mutfağının zenginliği gözler önüne serildi.

Turgay Başyayla’nın esprileri ve sunumuyla renk kattığı programda Yaykıl köyünün gözde lezzet duraklarında hazırlanan benzersiz tadlar görücüye çıktı.

Gerze Yaykıl köyünde bulunan hamarat teyzelerin yemek tariflerini de içine alan programda Sinop yöresinin lezzetleri etraflıca tanıtıldı.

Program sunucusu Başyayla, Sinop’un Mantısı, Katlaması, Tarhanası, Lahana Turşusu, Zıbıdık ve Kete yemeklerinin hazırlanışını öğrendi.

Yapılan yemekleri yerinde izleyerek ekrana taşıyan Turgay Başyayla, Sinop Mutfağının çok zengin olduğunu, yapılan yemeklerin çok lezzetli olduğunu ifade etti.

Gerze’nin tarihi, doğal ve kültürel zenginliklerinin de tanıtıldığı program önümüzdeki günlerde Show TV ekranlarında yayınlanacak.  

AdminAdmin