Yaşam
Giriş Tarihi : 10-07-2018 17:53   Güncelleme : 10-07-2018 18:15

Örnek Davranış...

Gerze'de başıboş gezen sakat sokak köpeğine duyarlı vatandaşımız yardım etti

Örnek Davranış...

Son zamanlarda hayvanlara yönelik yapılan insanlık dışı muamelelerden sonra, ilçemizden herkese örnek olacak bir davranış geldi.

Gerze Belediyesi Meclis Üyesi Dursun Kaptan, geçtiğimiz günlerde sokakta rastladığı sakat köpeğe yardım etmek için seferber oldu. Aynı zamanda eski bir ambulans şoförü de olan Dursun Kaptan, tek ayağı olmayan köpeğe kendi imkanları ile demir, tahta ve kauçuktan yapılmış protez ayak yaptı. Sevimli köpek yapılan protez ayak ile tekrar yürümeye başladı.

Köpeği büyük bir sevgi ve özveri ile iyileştirmeye çalışan Dursun Kaptan, duyarlılığı ile takdir toplarken, herkesin hayvanlara karşı aynı hassasiyetle yaklaşmasını istedi. İyi şartlarda yardımcı olabilecek imkana sahip hayvan sever vatandaşlara da seslenen Kaptan, köpeğin daha sağlıklı yürüyebilmesi için profesyonel bir proteze ihtiyacı olduğunu ifade etti.

Hayvanlara yapılan eziyeti kınayan Kaptan: “Onların, en az bizim kadar hakkı olan bu dünyada rahat nefes alabilmeleri için bizlere ihtiyaçları var ve onlar bize emanet. Hayvana eziyet edip canına kasteden kişilere hapis cezaları uygulansa bir nebzede olsa hayvanlar daha rahat nefes alacaklardır. Hayvanların en temel hakları olan yaşam haklarını ellerinden almaya hiç bir canlının hakkı yoktur ve olmamalıdır” şeklinde konuştu.

Seda ŞengülSeda Şengül