Yaşam
Giriş Tarihi : 23-08-2017 11:25   Güncelleme : 23-08-2017 12:13

Otostop Yaparak Almanya'dan Gerze'ye Geldiler

Bir hafta önce otostop yaparak Dünya turuna çıkan Alman gezginler, Gerze'ye geldi

Otostop Yaparak Almanya'dan Gerze'ye Geldiler
 Otostop yaparak Dünya turuna çıkan Alman gezginler, Gerze'ye geldi.

Bir hafta önce Almanya'dan otostop yaparak çıktıkları Dünya turu kapsamında çizdikleri rota güzergahı üzerinde seyahat eden ve Geleneksel kıyafetleriyle (tradetionel zimmermann kleider) dikkati çeken iki Alman gezginin yolları Gerze'den geçti.

Fötr şapkaları, paçalı pantolonları, kendi kültürlerine ait özel yelek ve ellerinde özel ağaç bastonla (wanderstock) yollarına devam eden Alman gezginler, Almanya'dan Türkiye'ye kadar otostop yaparak geldiklerini söylediler. Karadeniz boyunca otostop yaparak Gerze'ye ulaşan iki kafadar ile karayolu üzerinde Samsun istikametine giderken tanışarak sohbet ettik.

Geleneksel kıyafetleri nedeniyle Türkiye sınırlarına girdikten itibaren oldukça yoğun ilgi gördüklerini belirten Alman gezginler, seyahatleri boyunca yoğun ilgi gördüklerini belirterek; ''Araçlarını durdurup tanışıp konuşmak isteyenler oluyor. Bu sayede otostop yapmakta çok zorlanmıyoruz. Şimdiye kadar Almanya'dan otostopla seyahat ederek Türkiye'ye ulaştık. Türkler, meraklı, sıcak ve samimi insanlar. Özellikle geleneksel kıyafetlerimizi merak edip soranlar oluyor. Kıyafetlerimiz oldukça dikkat çekiyor. Gösterilen ilgi sayesinde bir çok insanla tanışma fırsatımız oldu. Buradan Gürcistan'a geçmeyi planlıyoruz. Ardından Pasifik Okyanusuna kadar gezimizi sürdüreceğiz'' şeklinde konuştular.

Amaçlarının Dünya kültürlerini, insanlarını tanımak ve farklı ülkeler görmek olduğunu belirten iki  kafadar, yaptığımız sohbetin ardından Samsun istikametinde yollarına devam ettiler.
Ercan Özcan / Gerzeninsesi

Seda ŞengülSeda Şengül