Yaşam
Giriş Tarihi : 13-06-2017 12:04   Güncelleme : 13-06-2017 12:38

Pet Şişelerden Gerze'nin En Güzel Bahçesini Yaptı

İlçemiz esnaflarından Kadir Övütler, dükkanının girişine doğada uzun süre çözünmeyen ürünleri kullanarak bahçe yaptı.

Pet Şişelerden Gerze'nin En Güzel Bahçesini Yaptı

İlçemiz esnaflarından Kadir Övütler, dükkanının girişine doğada uzun süre çözünmeyen ürünleri kullanarak bahçe yaptı. Gerzeli vatandaşlar tarafından büyük ilgi gören bahçeye herkes fotoğraf çekinmek için geliyor.

 

Yıllarca İstanbul’da tekstil sektöründe hizmet verdikten sonra sakin ve huzurlu bir hayat yaşamak için memleketi Gerze’ye dönen Övütler, Köşk Caddesi'nde “Budi Giyim” adıyla geçtiğimiz senelerde açtığı kıyafet satış ve terzi dükkanını her geçen gün biraz daha güzelleştiriyor. Etrafını güzelleştirmeye çalıştığını ifade eden dükkan sahibi, bunun için araştırma yaptığını ve yeni bir şey gördüğü zaman insanların da bunu görmesi gerektiğine inandığını belirtti.

 

Amacı geri dönüşümü sağlamak

Doğaya ve insan sağlığına büyük zararları bulunan ve doğada yüzlerce yıl çözünemeyen pet şişeleri keserek saksıya çeviren Övütler, imkanlarının el verdiği ölçüde geri dönüşüme katkı sağlamaya çalıştığını sözlerine ekledi. Estetiğe büyük önem veren Budi Giyim sahibi, geri dönüşümü gerçekleştirirken de güzel bir görüntü olmasına ve insanlar tarafından beğenilmesine dikkat ettiğini ifade etti.


Kaan Töngelci / Gerze'nin Sesi


Erkan TaşErkan Taş