Yaşam
Giriş Tarihi : 09-12-2016 17:01   Güncelleme : 17-12-2016 20:13

“Sen Ölüsün“ Dediler, Maaş Vermediler

Sinop Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) yaşayan vatandaşı ölü ilan etti!

“Sen Ölüsün“ Dediler, Maaş Vermediler

Sinop Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) yaşayan vatandaşı ölü ilan etti!

Skandal olay, işçi emeklisi 58 yaşındaki Mehmet Arif Günaydın’ın ilaç almak için gittiği eczane de ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre, Dikmen’e bağlı Güzelceçay köyündeki bir balık unu fabrikasından emekli olan Günaydın’a, 26 Kasım tarihinde ilaç almak için gitti eczanede kendisine sistemde “ ölü” gözüktüğü ve bu yüzden ilaçların ücretini ödemeden alamayacağı söylendi. Bunun bir şaka olduğunu düşünen Günaydın, eczacının kendisine sistemden “ ölü” gözüktüğüne dair belgeyi göstermesi karşısında büyük şaşkınlık yaşadı.

Talihsiz işçinin şaşkınlığı, her zaman bankamatikten çektiği emekli maaşını almaya gittiğinde bu kez kabusa döndü!

Çünkü Sinop SGK siteminde “ ölü” olarak ilanı yapılan Mehmet Arif Günaydın’ın emekli maaşı da kesilmişti. Derdine derman bulmak için SGK’ ya başvuru da bulunan Günaydın, kendisinin yaklaşık 3 aydır oyalandırıldığını, nerde ise kendisinin suçlu duruma düşürülecek hale getirildiğini ve maaşını alamadığından ötürü kredi kartlarının kötü puanlama ile karşı karşıya bırakıldığını belirtti.

SGK'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Konuyla ilgili Halk Sesi’nden Mete Çağdaş’ı arayan  Sosyal Güvenlik Kurumu Sinop il Müdürü  Zafer Ali Ürkmez, olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirerek yapılan teknik bir hatanın düzeltildiğini ve bugünden itibaren mağdur olan vatandaşın hem maaşını çekebileceğini hem de tüm sosyal haklardan yararlanabileceğini belirtti.







Kaynak: Halk Sesi

Erkan TaşErkan Taş