Yaşam
Giriş Tarihi : 11-01-2017 10:34   Güncelleme : 11-01-2017 10:39

Sokak Hayvanlarını Unutmadılar

Soğuk kış günlerinde yiyecek bulmakta güçlük çeken sokak hayvanları için Belediye ekipleri belli noktalara yiyecek bıraktılar

Sokak Hayvanlarını Unutmadılar
 Kar yağışı ile birlikte Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü Ekipleri Belediye Başkanı Osman Belovacıklı’nın talimatıyla harekete geçti.

Havaların aniden soğumasıyla birlikte yiyecek bulmakta güçlük çeken sokak hayvanları için şehrin belli noktalarına yiyecek bırakan belediye ekipleri ayrıca barınma problemi yaşayan sokak hayvanları için barınaklar yaptı. Yürütülen çalışmalar ile ilgili bilgi veren Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, belediye olarak çetin kış şartlarında yaşam mücadelesi veren sokak hayvanlarına sahip çıktıklarını ifade etti. Belovacıklı; “Havaların soğuması ile birlikte gerek barınma gerekse yemek konusunda oldukça zorluk çeken Kuş, Kedi ve Köpeklerimiz için harekete geçen ekiplerimiz ağaçlara kuşlar için ekmek astılar. Sosyal Sorumluluk örneği gösteren Belediyemiz Ekipleri gerçekleştirdiği çalışmaların devamında Belediyemiz Marangozları tarafından kedilerin barınması için şehrimizin belirli noktalarına konumlandırılan Kedi Kulübelerine de mama ve ekmek bırakırken vatandaşlarımızın da çağrılarına kulak vererek onların da talepte bulundukları bölgelere kedi ve köpekler için mama bıraktılar. Özel mama kaplarıyla birlikte yardım getiren ekiplerimiz ilçemizde onların daha çok bulunduğu bölgelere destek vererek doğadaki dostlarımızın soğuk kış günlerini biraz olsun daha kolaylaştırma amacıyla çalışmalarına devam edecekler. Doğadaki dostlarımız bizler için önemlidir. Onlara sahip çıkalım” dedi.

Seda ŞengülSeda Şengül