Yaşam
Giriş Tarihi : 29-06-2018 17:05   Güncelleme : 29-06-2018 17:11

Telgrafın Tellerine Kuşlar Kondu

Türk Telekom Gerze’de ki direklerine kuş yuvaları koymaya başladı

Telgrafın Tellerine Kuşlar Kondu

Telekom çalışanları yaptıkları çalışmalar esnasında sürekli direklerde kuş yuvalarıyla karşılaştıklarını bölge müdürlüğünün yetkilileriyle paylaşması sonrasında bölge müdürlüğünce minik kuşlara yuva yapılması için proje başlatıldı.

Türk Telekom Samsun Bölge Müdürlüğünün başlattığı proje kapsamında ilk etapta ilçemiz Şahin Tepesi’nde bulun direklere kuş yuvaları yerleştirildi.

İlçemizin belli başlı bazı bölgelerinde bu çalışmaların devam edeceği bilgisini gazetemizle paylaşan Türk Telekom Samsun Bölge Müdürü Baki Günay, son zamanlarda artan ve haberlerde izlemeye başladığımız hayvanlara yapılan şiddete dikkat çekerek: “Diğer canlılarla birlikte paylaştığımız bu Dünya’yı daha güzel ve yaşanır hale getirmek biz insanoğlunun elinde. Yaptığımız çalışmalarımızda çevreci politikadan yana duruş sergiliyoruz. Samsun’da uygulamaya koyduğumuz projenin bir ayağını da Gerze’de yürütüyoruz. Teknik ekiplerimiz Şahin Tepesi mevkiinde Telekom direklerine kuş yuvalarını monte ettiler. Bu çalışmamızla, dillerden düşmeyen ‘Telgrafın tellerine kuşlar mı konar?’ diye bildiğimiz şarkıyı bir anlamda günümüz şartlarına uygulamış olduk” dedi.

Seda ŞengülSeda Şengül