Yaşam
Giriş Tarihi : 19-01-2018 17:16   Güncelleme : 19-01-2018 17:39

Üretimini Gerze'de Yapıyor

Genç girişimci Gerze'de ''istiridye mantarı üretim tesisi'' kurdu

Üretimini Gerze'de Yapıyor

Son yıllarda üretimi artan ve vatandaşlar tarafından oldukça talep gören istiridye mantarı üretimi ilçemizde de yapılmaya başlandı.

İlçemizin genç girişimcilerinden Kadir Sayar, kendi imkanlarıyla oluşturduğu mantar üretim tesisinde hasadını yaptığı mantarları satmaya başladı.

Cuma günleri pazar yerinde satışa sunarak Gerzelilerin beğenisine sunduğu mantarlarını Sinop  bölgesinde pazarcı ve manavcılık yapan esnaflara da toptan olarak satışını yapıyor.

Talebin oldukça iyi olduğunu söyleyen Sayar, ''Bu işe başlamadan önce ülkemizde istiridye mantarı işi ile uğraşan ve tesis kuran bazı girişimcileri ziyaret ederek üretim tesislerini yerinde gördüm ve fikir edindim. Sinop ikliminin istiridye mantarı üretimine son derece uygun olduğunu, satış ve pazarlama konusunda da sorun olmadığını görünce tesisimizi kurmak için harekete geçtim. Gerze'de kendi imkanlarımızla herhangi bir yerden destek almadan kurduğumuz tesisimizde yetiştirmeye başladığımız mantarlarımızın hasadını yaparak tüketiciyle buluşturduk. Amacımız üretimimizi daha da arttırarak Karadeniz bölgesinin mantar ihtiyacını karşılamak'' dedi.

Hasat zamanı ortalama 2-3 ton üretim yapan Sayar, günlük mantar siparişi aldıklarını ve kendisine telefon aracılığı ile ulaşılarak da talepte bulunulabileceğini söyledi.

Ercan ÖZCAN / Gerzeninsesi

Seda ŞengülSeda Şengül