Yaşam
Giriş Tarihi : 20-03-2012 14:21   Güncelleme : 20-03-2012 14:21

Vali Heyelan Yerinde

Vali Cengiz, İlk Defa Bu Kadar Büyük Bir Heyelan Gördüğünü Söyledi

Vali Heyelan Yerinde
ilçemiz Değirmenler mevkii, öğretmenler evi bölgesinde yaşanan heyelan hadisesinden sonra Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz ve beraberinde ki heyet Gerze’ye gelerek saha da incelemelerde bulundu.

Vali Dr. Ahmet Cengiz’e Kaymakam Metin Kubilay, Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Sinop İl Emniyet Müdürü Şeref Aytekin, İlçe Garnizon Komutanı Güngör kırarslan, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Akça ve çevre sakinleri eşlik etti



Vali Cengiz heyelan nedeniyle endişe içinde bekleyen Öğretmenler Evi sakinlerine geçmiş olsun dileklerini sunduktan sonra çevreyi inceledi.



İncelemenin ve bilgi almanın ardından bölgede yer hareketliliğinin hala devam ettiğini vatandaşın uyanık olması gerektiğini söyledi.



Cengiz, bu bir tabiat hadisesidir, her an her şey, her yerde olabilir. Heyelanın yaşandığı bölgeye en kısa sürede Karayolları Bölge Müdürlüğünden ve Afet İşlerinden yetkililer ve teknik ekip gelecek, burada bir dizi teknik araştırma yapacak. Bu teknik incelemelerin ardından heyelan’ın yoğun kar yağışı sebebiyle mi yoksa Değirmenler mevkiinin alt tarafında yapılmakta olan Sinop Samsun Karayolundan mı bunlar tespit edilecek ve kimse mağdur edilmeyecek" dedi.




gerze de heyelan | izlesene.com



AdminAdmin