Yaşam
Giriş Tarihi : 26-02-2021 16:55   Güncelleme : 26-02-2021 17:14

Faydaları Saymakla Bitmiyor

Genç girişimci, Gerze’de istiridye mantarı üretmeye başladı

Faydaları Saymakla Bitmiyor

En faydalı mantar türleri arasında bulunan istiridye mantarı, üniversite mezunu Sinoplu genç girişimci Serkan Duru tarafından ilçemizde üretilmeye başlandı.

4 ton kompost ile başlayan üretici ilk hasadını yapmaya başladı; ürettiği mantarları Sinop ve Gerze pazarında satışa sunuyor. İstanbullu hemşehrilerimize de taze ve günlük mantar gönderen Duru, tüm Sinoplulara taze ve kaliteli mantar sunmayı hedefliyor.

İstiridye mantarının sağlıklı bir besin kaynağı olduğunu belirten Duru, “tek başına pişirilerek bir yemek halinde de tüketilen istiridye mantarı, lezzet katması için salata, çorba ve birçok farklı yemeğe de ekleniliyor. Zengin bir mutfak türüne sahip olan istiridye mantarı, değişik yöresel lezzetler üzerinden de değerlendirilebilir” dedi.

Oldukça popüler hale gelmiş olan istiridye mantarının sunduğu sağlık olanakları sebebiyle de oldukça fazla tercih edildiğini söyleyen Duru, “istiridye mantarı, kolesterol seviyesini düşürür, bağışıklık sistemini güçlendirir, doğal bir antioksidan kaynağıdır. Ayrıca beyin sağlığını olumlu etkilerken kilo vermede de etkili” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin