Siyaset
Giriş Tarihi : 11-06-2021 17:59   Güncelleme : 11-06-2021 18:26

Adalet Bakanı Gül'den Gerze'ye Adalet Sarayı Müjdesi

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Sinop'a 3 yeni adliye müjdesi verdi

Adalet Bakanı Gül'den Gerze'ye Adalet Sarayı Müjdesi

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül Alaaddin Camisi'nde Cuma Namazı kıldı. Cuma Namazının ardından yürüyerek Sinop Valiliği'ne geçen Gül, burada Valilik Şerefe Defteri'ni imzaladı. 
Sinop'a müjdeler veren Bakan Gül, "Sinop geliştikçe adliye anlamında da hizmetlerimiz yetersiz oluyor. Adliyemizi de genişletiyoruz. Yeni bir yerin tahsisini yaptık. Şu anda Sinop’umuza bakanlık olarak mevcut adliyenin 15 katı büyüklüğünde yeni bir adliye projesini yapmaya başladık. Valimiz, başsavcımız, milletvekilimize kadar takip ediyoruz. 


Güzel bir projeyle Sinop’umuzun bütün ihtiyacını karşılayacak ve onlarca yıl öteye taşıyacak güzel bir adliyemizi inşallah kavuşturacağız. Şu anda mevcutta çok tarihi bir binamız var. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hatıralarının olduğu bu tarihi binanın maneviyatını, emanetini, tarihi siluetini koruyarak Sinop’umuza bir adliye kazandıracağız. 


Gerze Ve Durağan İçin de Adliye Sarayı Projeleri Hazırlandı 
Yine adliye ihtiyacı olan Gerze ve Durağan için de projelerini yaptık. O konuda da yatırım aşaması için Cumhurbaşkanlığı ilgili birimlerimizle görüşmelerimiz devam ediyor. Onu da yakından takip ediyoruz" diye konuştu. Açıklamalar sonrası Bakan Gül, Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu'nu ziyaret etti.
Vali Karaömeroğlu’nun ardından sırasıyla Sinop Adliyesi, Sinop Barosu’nu da ziyaret eden Bakan Abdülhamit Gül ve beraberindeki heyet daha sonra Ak Parti İl Başkanlığı’nı da ziyaret ederek burada partililerle buluştu. 
Burada konuşma yapan Bakan Abdülhamit Gül, Ak Parti’nin hem yerel hem de genel seçimlerde çok iyi bir sonuç aldığını belirterek, “biz Ak Parti olarak yollar, köprüler yaptık; daha da önemlisi milletin birbiriyle gönülden gönüle buluşacağı köprüler, yollar yaptık. Bu milletin huzurunu bozmak isteyenlere asla fırsat vermeyeceğiz. 


Biz milletin sorunlarını çöze çöze, geleceğe, Cumhuriyetin 100’üncü yılına emin adımlarla giden bir partiyiz. Bizim daha yapacak çok işimiz var.  Nereden geldiğimizi, nereye gideceğimizi unutmadan bu yolda ilerlemeye devam ediyoruz. Bizler milletin bağrından çıkmış bir parti olarak geldiğimiz yeri unutan bir anlayış içerisinde olmadık, asla olmayacağız.


Sinop’umuza hizmet etmek bizim için büyük bir şeref. Seyit Bilal’in, Sarı Saltuk’un, Selçuklu, Osmanlı emanetçisi bir şehir. Cumhuriyetimizin misyonuna uygun ve bu tarihiyle geleceğe emin adımlarla ilerleyen bir şehir. Hükümetimiz döneminde Sinop’umuzu destekledik, desteklemeye de devam edeceğiz” diye konuştu.   


Ak Parti İl Başkanlığı ziyaretinden sonra beraberindeki heyet ile yapılacak yeni adliye sarayı için tahsis edilen alanı ziyaret eden Gül, daha sonra Sinop’tan ayrıldı.
Adalet Bakanı Gül’e Sinop ziyaretinde, Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, Sinop Ak Parti Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Ak Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun, İl Genel Meclis Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, ilçe belediye başkanları ile çok sayıda partili eşlik etti.

Bakan Gül ve Sinop protokolü ziyaretlerin ardından yeni adliye binası yerini yerinde inceledi. Bakan Gül yapılması gerekenler noktasında yetkililere talimat verdi.

AdminAdmin