Güncel
Giriş Tarihi : 06-04-2021 16:46   Güncelleme : 06-04-2021 17:56

"Sinop ve ilçelerimizde görev yapan basın mensuplarımıza afet eğitimi vermek istiyoruz"

Sinop İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ümit Ünal, Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti

"Sinop ve ilçelerimizde görev yapan basın mensuplarımıza afet eğitimi vermek istiyoruz"

Gerçekleştirilen ziyarette 2021 afet eğitim yılı kapsamında verilecek eğitimler ile il risk azaltma planı (İRAP) hakkında bilgiler veren Sinop İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ümit Ünal, eğitim yılı kapsamında verilen eğitim programına basın mensuplarını da dâhil etmeyi istediklerini söyledi.

Ünal, “2021 afet eğitim yılı kapsamında eğitimlerimiz başladı. Muhtarlarımıza, kamu personellerimize eğitimler veriyoruz. Bununla birlikte afet gönüllülerimize eğitimler veriyoruz.

Yine kamu kurumlarımız haricinde vatandaşlarımızdan gelen talepler olursa bunları da değerlendiriyoruz. Biz olabildiğince insanımıza eğitim vermek istiyoruz. Malumunuz pandemi koşulları nedeniyle yüz yüze katılım biraz az oluyor. Bu anlamda zoom uygulaması üzerinden eğitimlerimiz de başladı. Yine Sinop ve ilçelerimizde görev yapan basın mensuplarımıza da afet eğitimi verelim istiyoruz. Çünkü basın mensuplarımız toplumsal olaylarda ve doğa olaylarında o olayın ortasında halkı bilgilendirmek adına önemli bir görev üstleniyor.

Bu görevi yerine getirirken de gerekli teknik bilgi donanımına sahip olmaları gerekiyor. Bu anlamda kurumumuz tarafından verilecek olan afet eğitiminin basın mensuplarımızın mesleki ve özel hayatlarında büyük katkıları olacağını düşünüyorum” dedi.

Yine bu yıl içerisinde il afet risk azaltma planı yapacaklarını ifade eden Sinop İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ümit Ünal, bu plan doğrultusunda Sinop’a yapılacak afet yatırımlarının da belirleneceğini ifade etti.

Ünal, “ilimizin il afet risk azaltma planını yapacağız. İlimizin hangi afetlere karşı riski varsa onlarla ilgili planlar yapacağız. Bu planlara göre yatırımları da belirleyeceğiz. Bu uygulama Türkiye genelinde yapılıyor. Geçen yıl 7 il pilot il olarak seçildi, onlar tamamladılar. Biz de 74 il olarak bu planları bu sene içerisinde hazırlayacağız. Bununla ilgili 2 tane çalıştay düzenleyeceğiz, toplantılar yapacağız. Böylelikle ilimizin afet risk planını hazırlayacağız. Bunun devamında ise bu veriler ışığında ilerleyen yıllarda afeti önleme adına neler yapmamız gerektiğini planlayacağız” diye konuştu.

BASIN MENSUPLARIMIZIN BU EĞİTİMİ ALMASI ÇOK ÖNEMLİ

Halkı bilgilendirme noktasında önemli görevler üstlenen basın mensuplarının her konuda gerekli donanıma sahip olması gerektiğini belirten Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel, bu anlamda verilecek büyük önem taşıdığını söyledi.

Demirel, “bu tür eğitimlerin önemli olduğunu düşünüyorum. Basın mensubu arkadaşlarımız kendi aile yaşamı içerisinde bulundukları ortamlarının dışında önemli yerlerde görev alıyorlar. Bugün bir trafik kazasına, yangına, sele kolluk kuvvetlerinden ya da diğer ilgililerden belki de daha önce ulaşan kişiler basın mensuplarıdır. Bu arkadaşlarımızın alacakları eğitim hem aileleri ile birlikteyken başlarına gelebilecek bir felakette yararlı olabileceği gibi, herhangi bir haber nedeni ile karşılaştıkları bir olayda bir hayatın kurtarılmasına katkı sağlayabilecektir.

Yani bir basın mensubu gazeteciliğinin yanı sıra, bir afet olayı ile karşılaştığında ne yapması gerektiğini de bildiği takdirde önemli bir donanıma daha kavuşmuş olacaktır. Bu anlamda verilecek eğitimin oldukça önemli olduğunu düşünüyorum. Bu anlamda kurumunuz çalışmalarında Sinop basını olarak üzerimize düşeni yapmaya her zaman hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum” dedi.

Ziyaret sonunda Sinop İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ümit Ünal, Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel’e içerisinde herhangi bir afet durumunda ihtiyaç duyulabilecek malzemelerin yer aldığı afet çantası hediye etti.

AdminAdmin