Arabalara fısıldayan adam

Hollanda’da yaşayan Gerzeli Motor Ustası Yüksel Korkmaz, yaz tatili için geldiği memleketi Gerze’de adeta arabalara fısıldayan adam olarak tanındı

Güncel - 15-08-2018 11:11

Aslen Gerzeli olan ve Hollanda’nın Tilburg kentinde yaşayan Yüksel Usta, yaz tatili için geldiği memleketi Gerze’de sürücülerin dertlerine derman oldu.

Küçük yaştan itibaren hem otomotiv sektöründe çalışan hem de eğitimini tamamlayan motor ustası Yüksel Korkmaz, Hollanda’da Wolkswagen servisinde şef olarak çalışıyor. Memleketi Gerze’ye gelen ve bir süredir tatilini Gerze’de geçiren Yüksel Usta, Gerzeli hemşerilerinin de dertlerine derman olmaya devam ediyor. Araçlarında sorun yaşayan ve çözüme kavuşturamayan Gerzeli şoförlerin yardımına koşan Yüksel Usta, kaputu açar açmaz araçtaki sorunun kaynağını buluyor.

Pratikliği ve el becerisi ile kısa zamanda ismini duyuran Yüksel Usta, Gerze’de aranan adam haline geldi. İlçemiz Sanayi Sitesinden dahi sorunu çözülemeyen araçların kendisine yönlendirilmeye başladığını ifade eden usta, Gerze’de geçirdiği tatil süresi boyunca onlarca aracın sorununu çözdü.

Araç bakımının periyodik olarak yapılmasının çok önemli olduğunu söyleyen Yüksel Usta, araç arıza yapmadan önce zamanında bakımı yapılması gerektiğini aksi takdirde tamir sürecinin külfetli ve uzun sürdüğünü söyledi. Bakımı yapılmayan araçların güvenlik açısından da tehlike oluşturduğunu aktaran Usta, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla uzun yola çıkacak tatilcilere de araç bakımlarını aksatmamaları konusunda uyarıda bulundu.

Günün Diğer Haberleri