Bakan Karaismailoğlu, Sinop’tan Seslendi

Sinop’ta bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı korsanlar tarafından kaçırılan Mozart isimli gemi ile ilgili açıklamalarda bulundu

Güncel - 25-01-2021 17:52

Bir dizi incemeler yapmak ve ziyaretlerde bulunmak üzere bugün Sinop’a gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Gine açıklarında korsanlar tarafından saldırıya uğrayarak kaçırılan gemi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Aralarında Sinop nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenilen Vedat Aksan’ın da bulunduğu, Batı Afrika ülkesi Gine açıklarında silahlı korsanlar tarafından saldırı düzenlenen ve 15 mürettebattan 1 kişinin öldürüldüğü M/V Mozart isimli gemi ile ilgili Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, incelemeler ve ziyaretler yapmak üzere bulunduğu Sinop’ta açıklamalarda bulundu.

Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu’undan Açıklama

Nijerya’da kaçırılan gemide mürettebat olan 1 çocuk babası 33 yaşındaki Vedat Aksan’ın babası Murat Aksan’la da görüşen Karaismailoğlu, “Murat abimizin oğlu Vedat, cumartesi günü maalesef haydutlar tarafından kaçırılan gemide bulunan arkadaşlarımız arasında. Konu ilk gün, ilk saatlerden beri takibimizde, sürekli takip ediyoruz. İnşallah en kısa sürede çözmeyi ümit ediyoruz.  

Dışişleri Bakanımızla teyakkuz halindeyiz; görüşmeler devam ediyor. En kısa zamanda evladımızı Murat abiye, ailesine kavuşturma çabası içindeyiz.Türk devleti her zaman vatandaşlarının yanındadır. En kısa zamanda bu haydutların elinden vatandaşlarımızı kurtarıp, ailelerine kavuşturacağız" diye konuştu.

 

Günün Diğer Haberleri