İlçemizde yapılması düşünülen Adalet Sarayı ile ilgili çıkan farklı söylemler üzerine konuya açıklık getirmek amacıyla Gerze Cumhuriyet Başsavcısı Kadir Kocakaya’ya giderek konuyla ilgili bilgi aldık.
Kocakaya; Uzunca bir zamandır yapılması beklenilen Gerze Adalet Sarayı proje ihalesi şuan adalet bakanlığımız tarafından onaylandı. Ve bu kapsamda geriye sadece projenin yapım ihale kısmı kaldı. İnşallah Gerze Adalet Sarayı’nın yapımı en geç iki yıl içinde tamamlanacak.
İnşaatın eski cezaevini yıkılıp yerine yeni ‘’Gerze Adalet Sarayı’’ yapılacaktır.
Selçuklu Mimarisinden esinlenerek hazırlanan proje zemin hariç beş kat olarak planlandı. Projemiz 2000 m² alana sahip olup, binamız bittiğinde ise yaklaşık 5000 m² kapalı alanımız olacak.
Gerze Adalet Sarayı tamamlandığında Hâkimlerimizin, Savcılarımızın, Avukatlarımızın, vatandaşlarımızın rahat ulaşabilecekleri, çevre düzenlemeleriyle birlikte Gerze’ye yakışır modern bir eser olacağını düşünmekteyiz.