Gerze’ de Tasavvuf Müziği konseri düzenlendi

Sinop Merkez Şehit Ömer Can Açıkgöz Anadolu İmam Hatip Lisesi Tasavvuf Müziği Korosu en son konserini Gerze'de gerçekleştirdi.

Kültür&Sanat - 15-06-2023 12:20

Sedat Işıdı Kültür ve Sanat Merkezinde Şef Ahmet Sever yönetiminde gerçekleştirilen konserde Şehit Ömer Can Açıkgöz Anadolu İmam Hatip Lisesi Tasavvuf Musikisi Korosu sahne aldı.14 Haziran 2023 Çarşamba akşamı 20.45' te başlayan konser açılışı Kuranı Kerim tilaveti ile başladı akabinde ev sahibi Gerze İmam Hatip Lisesi Müdürü Zeki Sağır açılış konuşmasını yaptı.

MAZLUM COĞRAFYADA BAYRAĞIMIZDAN BAŞKA BAYRAK GÖRMEDİK

Gerze Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak bu sene Etiyopya’ da kurban keseceklerini kaydeden Okul Müdürü Zeki Sağır, “Dini ve mesleki alanda eğitim öğretimini sürdüren Dünya’ da başka eşi benzeri olmayan bir okul türüdür İma Hatip Lisesi. Bu okullar Hz. Mevlana’ nın deyimiyle bir ayağı merkezde sabit bir ayağıyla bütün dünyayı dolaşan bir pergel gibidir. Bu anlamda gerek Sinop Anadolu İmam Hatip Lisesi gerek Gerze Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak bizler sadece okul içi etkinliklerle kalmayıp dünyanın neresinde bir mazlum, ihtiyaç, problem varsa oraya koşan okullar olduk. İyilik okulları projeleri çerçevesinde dünyanın her tarafında varız. Geçen sene, Sinop Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Gerze Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak Zimbabbe’ deydik. Zimbabbe Afrika’ nın en güneyi, uçakla bile 14 saat süren bir ülke. Kurban faaliyeti yaptık ve su kuyuları açtık.

BU SENE ROTAMIZ HİCRET YURDU HABEŞİSTAN

Gerze Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak ilçemizdeki 35 yetimin hamisiyiz. Geçen sene İdlib’ deydik. Ramazan ayında Suriye’ deydik. Milletimizle, ülkemizle bir kez daha gurur duyduk çünkü mazlum coğrafyada ülkemiz var, bayrağımız var, milletimiz var; başka hiçbir milletin bayrağını orada görmedik. Bu sene rotamız Afrika, islamın hicret yurdu Habeşistan, bugün ki adıyla Etiyopya. Bizzat kendim oraya gideceğim, Gerze’ mizi, Sinop’ umuzu temsil edeceğiz, kurbanlarımızı keseceğiz” diye konuştu.

Sağır’ ın ardından konuşan Sinop Merkez Şehit Ömer Can Açıkgöz Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Şükrü Eraltan ise koronun faaliyetlerinden bahsederken, "Okulumuz 6. Sınavlı öğrencilerini bu yıl alacak. İmam Hatip Liselerinde dindar ama başkalarına karşı hoşgörülü, çağının ihtiyacı bilgilerle donanmış ama Milli Tarihini, Milli kültürüne saygılı gençler yetiştirilmektedir" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından korunun çalıştırıcısı Şef Ahmet Sever in yönetiminde icra edilen eserler beğeniyle izlendi.

Konser sonrası Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy un koro şefine ve Sinop Şehit Ömer Can Açıkgöz Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Şükrü Eraltan’ a hediye takdiminde bulundu.

Günün Diğer Haberleri