Gerze’de Uras ve Emre İçin Destek Standı Açıldı

Gerze Belediyesi tarafından, SMA Tip-1 hastası Uras Çağrı Çelik ile DMD kas hastası Gerzeli çocuk Emre Çoban’ın tedavilerine katkı sağlamak amacıyla destek standı açıldı

Güncel - 20-02-2026 13:51

Açılan stantta vatandaşlara bağış çağrısında bulunularak iki çocuğun tedavi sürecine destek olunması istendi.

Destek standını ziyaret eden Osman Belovacıklı, kampanyanın önemine dikkat çekerek vatandaşları duyarlı olmaya davet etti. Başkan Belovacıklı, toplumun dayanışma içerisinde hareket etmesinin hayati önem taşıdığını belirterek, yapılacak her bağışın çocukların tedavi süreçlerine umut olacağını ifade etti.

Belediye yetkilileri, standın belirli günlerde açık olacağını ve vatandaşların hem SMS yoluyla hem de banka hesapları üzerinden bağışta bulunabileceklerini açıkladı.

SMA Tip-1 hastası Uras Çağrı Çelik için bağışta bulunmak isteyen vatandaşlar, “URAS” yazıp 5739’a SMS göndererek destek olabilecek. Ayrıca Ziraat Bankası üzerinden TL, USD ve EURO hesaplarına bağış yapılabileceği bildirildi. Alıcı hesap ismi Hüseyin Çelik olarak açıklandı.

DMD kas hastası Gerzeli çocuk Emre Çoban için ise vatandaşlar, VODAFONE kullanıcıları için “BAGIS” yazıp 5055’e, TURKCELL ve TÜRK TELEKOM kullanıcıları için ise “BAGIS” yazıp 4226’ya SMS göndererek katkıda bulunabilecek. Bunun yanı sıra Ziraat Bankası hesapları üzerinden TL, USD ve EURO cinsinden bağış yapılabileceği, alıcı hesap isminin Vedat Çoban olduğu belirtildi.

Yetkililer, destek standına gösterilecek ilgi ve yapılacak bağışların iki çocuğun tedavi sürecine önemli katkı sağlayacağını vurgulayarak tüm vatandaşları kampanyaya destek olmaya çağırdı.

Günün Diğer Haberleri