Gerzeli öğrenciler, eski giysileri dönüştürdü

Gerze Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, eTwinning kapsamında eski giysileri dönüştürerek yeni tasarımlar yaptı

Eğitim - 04-05-2024 15:42

2005 yılında Avrupa Komisyonunun e-öğrenme programının ana hareketi olarak başlatılan ve 2009 yılında da Türkiye’nin dâhil olduğu eTwinning kapsamında proje yürüten Gerze Anadolu İmam Hatip Lisesi, geri dönüşüm konusunda farkındalık oluşturdu.

Kasım ayında başlayan ve Nisan ayında tamamlanan “Benim Doğam Benim Dünyam (My Nature My World)” adlı eTwinning projesi 2 öğretmen ve 12 öğrenci tarafından yürütüldü.

“Projemizi nisan ayı itibari ile tamamladık. Doğayı korumayı hedefleyen ve sürdürülebilirliği ilke edinen bir projenin parçası olduğumuz için mutluyuz” diyen Proje yürütücüsü Mustafa Karadurak, projenin 13 ila 18 yaş aralığındaki öğrencileri kapsadığını, öğrencilerin proje kapsamında Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri doğrultusunda çevre bilincini geliştirmeyi, doğaya farkındalığı artırmayı, öğrencilerin web 2 araçlarını tanımalarını ve kullanmaları sağlamayı ve yabancı dil becerilerini geliştirmeyi hedeflediklerini, aylık aktivitelerini de bu doğrultuda gerçekleştirdiklerini söyledi.

Mustafa Karadurak, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Benim Doğam Benim Dünyam (My Nature My World)” adlı eTwinning projesi ile ilgili basını bilgilendirdi. “Projede okulumuzdan ben ve okul müdürümüz Nazım Aksu olmak üzere 2 öğretmen, ve 12 öğrenci yer almaktadır. geliştirmeyi hedefledik. Aylık aktivitelerimizi de bu doğrultuda gerçekleştirdik.

Proje, 6 ülke (Türkiye, İtalya, Yunanistan, Romanya, Hırvatistan, İspanya) ve Türkiye’den 4 il (Sinop, Giresun, Kütahya, Konya) ile yürütülmektedir. Projede 19 öğretmen,119 öğrenci yer almaktadır. Kasım ayında başlayan projemiz nisan ayında tamamlandı. Bu süreç içerisinde öğrencilerimiz; atık pil toplama kampanyasından suyun korunması ile ilgili çalışmalara, küresel ısınmanın nedenlerinden yenilenebilir kaynaklarına birçok konuda etkinlik yaptılar. Pixton ve jigsaw gibi uygulamalar kullandılar. Eski kıyafetlerden kullanılabilir kıyafetler tasarladılar. Farklı ülkelerden proje arkadaşları ile bir araya gelerek çevrimiçi toplantılar yaptılar. Geri dönüşüm ile ilgili çalışmalar yaptılar. Projenin final ürünü olarak da “Şehrimden Geleceğe Miras” adlı bir ekitap hazırladılar. Bu kitapta Gerze ilçesindeki Sorkun Tabiat Anıtı’nı ve Sinop İnaltı Mağarası’nı tanıttılar. Böylece Sinop ilimizin doğal güzelliklerini tanıtmış oldular.”

Günün Diğer Haberleri