Hocalı katliamı unutulmadı

23 yıl önce Azerbaycan'ın Hocalı kasabasında, gerçekleşen katliamda hayatını kaybedenler, Gerze Meslek Yüksekokul öğrencileri tarafından hazırlanan törenle anıldı.

Güncel - 26-02-2015 09:53

Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesinde 26 Şubat 1992'de Ermeni askerleri tarafından 613 kişinin acımasızca öldürüldüğü "Hocalı Katliamı"nın 23. yılında, Gerze Meslek Yüksokulu Öğrencileri tarafından anma programı düzenlendi. Düzenlenen programa Gerze Meslek Yüksokulu Müdürü Doç. Dr. Halil Turgut, Müdür Yardımcıları, Yar. Doç. Dr. Gökhan Ceylan, Öğretim Görevlisi Ersin Arslan'ın yanı sıra akademik personel ve çok sayıda öğrenci katıldı.


Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile açılışı yapılan programda daha sonra katılımcılara izletilen Hocalı Katliamı ile alakalı kısa film duygu dolu anların yaşanmasına sebep oldu.
Kısa filmin ardından konuşma yapan Gerze Meslek Yüksokulu Öğrenci Ataköy escort Temsilcisi Nurettin Rudolf Güler ise, bugün büyük bir hüzün yaşandığını dile getirerek, Hocalı'da yaşanan katliamların hala hafızalarda yerini koruduğunu ve hayatını kaybedenleri rahmet andıklarını dile getirdi.

Diğer taraftan geçtiğimiz günlerde İzmir'den gelen acı haberle büyük bir üzüntü daha yaşadıklarını hatırlatan Güler, "Bizler gibi üniversite öğrencisi olan Fırat Çakıroğlu isimli kardeşimiz bölücü terör örgütü yandaşları tarafından haince öldürüldü. Bu Canice davranışı bizler Gerze Meslek Yüksekokulu Öğrencileri olarak kınıyoruz ve acılı ailesine, yakınlarına başsağlığı diliyoruz" dedi.

Program Gerze Meslek Yüksekokulu öğrenci Temsilcisi Nurettin Rudolf Güler'in konuşmasının ardından sona erdi.

Günün Diğer Haberleri