Kızılay'dan Kan Bağışı Çağrısı

Kızılay Gerze Şube Başkanı Sündüz Yuvacı, kan stoklarının yetersiz olduğunu duyurarak vatandaşları kan bağışına davet etti

Güncel - 18-01-2017 14:39

 Kızılay Gerze Şube Başkanı Sündüz Yuvacı, olumsuz hava koşulları nedeniyle vatandaşların bağışlarının azaldığını belirterek vatandaşları kan bağışı yapmaya davet etti.


Gezici Mobil Kan Bağışı aracının 19-20 Ocak tarihlerinde İlçemiz Yakup Ağa Konağı önünde vatandaşların kan bağışlarını kabul edeceğini duyuran Şube Başkanı Yuvacı, Mobil Bağış aracının iki gün boyunca kan vermek isteyen vatandaşlar için sabah 10:30 ile akşam 18:00 saatleri arasında hizmet vereceğini ifade etti.

KAN BAĞIŞI NASIL YAPILIR?

Kan bağışı yapmak isteyen vatandaşlar için sağlık problemi yaşanmaması açısından bazı şartlar bulunmaktadır. Kızılay'ın açıklamış olduğu temel şartlar şöyle;

18-65 Yaş arasında, ağırlığı 50 kg üzerinde, önemli bir sağlık sorunu olmayan kan merkezine kan vermek için geldiğinde yapılan muayenede sağlığı uygun olduğu tespit edilen ve hemoglobin ölçümü normal olan herkes 3 ay aralıklarla kan bağışında bulunabilir. 

Günün Diğer Haberleri