Asayiş
Giriş Tarihi : 20-04-2017 18:50   Güncelleme : 21-04-2017 11:58

5 İtfaiye 9 Saatte Yangını Söndürebildi

Dikmen’de yangın çıktı. İki katlı ahşap ev kullanılamaz hale gelirken, yangın 9 saatte kontrol altına alınabildi

5 İtfaiye 9 Saatte Yangını Söndürebildi

Dikmen’in Büyükkızık köyünde yangın çıktı. İki katlı ahşap ev kullanılamaz hale gelirken, yangın 9 saatte kontrol altına alınabildi.

 

Yangın dün 16:00 sıralarında sobadan çıktı. Lodosun da etkili olmasıyla büyüyen yangın bir anda tüm evi sardı. Yangın sırasında ev sakinlerinin evde olmadığı öğrenilirken, yangını gören komşular itfaiyeye haber verdi. Dikmen İtfaiyesi yangına iki araçla müdahale etse de, Gerze’den, Alaçam’dan ve Sinop Orman İşletme Müdürlüğü’nden itfaiye ekipleri yardıma geldi.

 

7 tanker su harcandı

Dikmen’e 30 kilometre uzaklıkta bulunan Büyükkızık Köyü’nde çıkan yangında Şükrü Yavuz’a ait iki katlı ahşap evin yanısıra, bir ambar ve bir garaj da alevlere teslim oldu. Ambardaki odunların da alev almasıyla yangın büyüdü. Yangında, Dikmen İtfaiyesi dört tanker su harcarken, toplamda yedi tanker su harcanarak yangın kontrol altına alınabildi.

 

Gece 01:20’ye kadar uğraşan itfaiye ekipleri, lodosa karşı büyük bir zafer kazanarak 9 saati geçkin bir sürede yangını söndürmeyi başardı.


Yardım edildi mi?

Yangının ardından yağışların devam ettiği şu dönemde ailenin evsiz kalması sonucu durumlarının nasıl olduğu merak konusu olurken, Dikmen Kaymakamlığı'nın aileye yardımda bulunup bulunmadığı ise henüz bilinmiyor.


Kaan Töngelci / Gerze'nin Sesi
Erkan TaşErkan Taş