Asayiş
Giriş Tarihi : 01-09-2020 14:10   Güncelleme : 01-09-2020 14:15

Dikmen’de Orman Yangını

Dikmen'de sebebi henüz belirlenemeyen iki yangın meydana geldi

Dikmen’de Orman Yangını

Edinilen bilgiye göre, 29 Temmuz Cumartesi günü Dikmen ilçesi Dumanlı Köyü’nde nasıl çıktığı henüz bilinmeyen yangında 0.5 hektar alanın yandığı öğrenildi.

Yangına Gerze Orman İşletme Şefliğine bağlı arazözleri, Dikmen Belediyesi İtfaiye Ekipleri ve Gerze Belediyesi İtfaiye Ekipleri müdahale etti.

Dikmen’de cumartesi günü meydana gelen yangının izleri dururken bugünde ilçeye bağlı Şeyh Hüseyin Köyü Yortan Mahallesi’nde sebebi henüz bilinmeyen bir nedenden ötürü yangın çıktı.

İtfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu fazla büyümeden söndürülen yangında 1 hektar alanın yandığı öğrenildi.
 

Küçük İhmaller Felaket Getirir!

Konuyla ilgili olarak Şeyh Hüseyin Köyü Dernek Başkanı Yaşar Coşkun, “Yortan Mahallesi’nde bilinmeyen nedenlerden ötürü yangın çıkmıştır. Yetkililerin acil müdahaleleri doğrultusunda yangın kontrol altına alınmıştır. Köylülerimize geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.

İklim değişikliğinin etkisi, insanların ormanlarda ki dikkatsizliği ve ihmalsizliği beraberinde yangını da getiriyor. Yangın yalnızca ağaçlara değil ormanda yaşayan tüm canlılara zarar verir. Orman yangınları ağaçların yanı sıra orman altı bitki örtüsü ve ormanda yaşayan çok sayıda canlının ölmesine neden olur. Ormanlık alanlarda çok dikkatli olmamız gerekiyor ve ormanda bir yangın görüldüğünde ALO 177 ’ nin aranması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin