Asayiş
Giriş Tarihi : 12-09-2016 06:41   Güncelleme : 12-09-2016 06:52

Durağan'da olaylar kontrol altına alındı

Durağan ilçesinde, iki grup arasında çıkan ve çok sayıda kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan olayları kontrol altına alındı.

Durağan'da olaylar kontrol altına alındı
 Dün Durağan ilçesinde iki grubun aralarında çıkan kavganın büyümesi sonrası ilçe adeta savaş alanına döndü. 8 kişinin yaralandığı olaylar sırasında çok sayıda araç kullanılamaz hale gelirken, bazı işyerlerinde büyük çaplı maddi hasar oluştu. İlçede ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.  İddiaya göre önceki gün çıkan bir tartışmanın ardından dün bazı köylerden toplanarak ilçe merkezine inen grupla, kent merkezindeki başka bir grup arasında taşlı sopalı kavga başladı. İlçeye inen grup, kent merkezinde ki bir çok araca ve iş yerlerine zarar verdi. Kavganın büyümesi üzerine ilçede emniyet güçleri yetersiz kalınca Sinop ve diğer ilçelerden takviye ekip istendi. İlçeye gelen polis ve jandarma ekipleri kent merkezinde geniş güvenlik önlemi aldı. İlçe giriş ve çıkışları barikatlarla kapatıldı. Kavgaya karışanların bazıların silahlı olduğu belirtilirken ilk belirlemelere göre 8 kişinin yaralandığı öğrenildi. Yaralılar arasında ilçeye bağlı Çayağzı Köyü Muhtarı Mehmet Yılmaz'da bulunuyor. Ayrıca Soner Kara adlı yaralı gencin de Samsun'da yoğun bakımda olduğu belirtiliyor.  İlçede kaymakamlık tarafından kriz masası oluşturulurken, kent merkezinde ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yaağı ilan edildi. 
ALAY KOMUTANI VE EMNİYET MÜDÜRÜ DURAĞAN'A GİTTİ

Olayların büyümesi ardından İl Jandarma Komutanı Albay Şefaatin Serten ve Sinop İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner'de Durağan ilçesine giderek, olaylarla ilgili bilgi aldı ve belediye önünde toplanan vatandaşları sakinleştirmeye çalıştı. Gecenin geç saatlerine kadar süren olaylar sırasında Durağanlı çok sayıda vatandaş, olayların yaşandığı mahalleye yürümek isteyince, emniyet güçleri öfkeli kalabılığı uzun süre sakinleştirmeye çalıştı. Bu sırada Çevik Kuvet ekipleri ve panzerler gelerek yolu kapattı. Sonuç olarak sağ duyu hakim geldi ve kalabalık geri döndü.  Durağanlı gençler tekbirler ve ellerindeki Türk bayrakları ile olayı protesto etti.  Olayların kontrol alına alındığını belirten Vali Vekili Ekrem Yaman, "İl merkezinden ilçeye takviye güvenlik gücü gönderdik. Kaymakam Bey tarafından ilçede sokağa çıkma yasağı uygulandı. Olay tarafımızca kontrol altına alınmış durumda." dedi.

OLAY SİYASİ YADA ETNİK DEĞİL

Bu arada AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş'ta bir açıklama yaparak olayın siyasi, ideolojik veya etnik sebepten çıkmadığını söyledi. Maviş, "Gençlerin kişisel kavgalarından dolayı çıkan bir kavga. Burada iki farklı olay var. Birincisi, iki genç dün akşam, kavga ediyorlar. Polis tarafından gözaltına alınmışlar. Bugün öğle saatlerinde serbest bırakılmışlar. Gençler kendi yakın arkadaş çevrelerini de alarak tekrar bir kavgaya tutuşmuş. Birinci olay bu. İkinci kavga ise, kurban bayramı nedeniyle bir gencimiz bıçak biletmiş. Fakat parasını vermek istememiş. Bu nedenle esnaf ile arasında kavga çıkmış. Tabi ilçe küçük olunca, bir de bayram arefesi sokaklar kalabalık. Herkes toplanmış ve olaylar büyümüş. İlçe küçük olunca polis sayısı da az. Bu nedenle Kaymakamlık da olayları yatıştırmak ve daha büyük provakasyonlara imkan vermemek için sokağa çıkma yasağı ilan etmiş. Çevre ilçelerden de takviye geldi. Olayın dediğim gibi herhangi bir ideolojik ve etnik dayanağı yok" diye konuştu. 

İDDİAYA SEBEP GÖRE BIÇAK BİLEYLEME ÜCRETİ

Olayların başlama sebebinin ise; bıçak bileyici bir esnafla müşterisi arasında bozuk para yüzünden çıkan bir tartışmanın araya girenler tarafından yatıştırılması ardından, müşterinin yakınlarını toplayıp ilçeye gelmesiyle başladığı iddia ediliyor.


 


Yaralılar arasında ilçeye bağlı Çayağzı Köyü Muhtarı Mehmet Yılmaz'da bulunuyor. 

Kaynak Vitrinhaber

hakan akbaşhakan akbaş