Asayiş
Giriş Tarihi : 30-09-2015 15:49   Güncelleme : 30-09-2015 18:14

Emniyet Gerekli Tedbir ve Denetimleri Arttırdı

2015 - 2016 eğitim öğretim döneminin başlamasıyla Sinop İl Emniyet Müdürlüğü basın bülteni yayınladı

Emniyet Gerekli Tedbir ve Denetimleri Arttırdı

Basın Bülteni ni noktasına virgülüne dokunmadan siz değerli okurlarımıza sunuyoruz :  "2015-2016 Eğitim Öğretim Döneminde Sinop Emniyet Müdürlüğü olarak Gerekli Tedbirler Alınmıştır.

Öğrencilerimizin eğitim-öğretim yılını daha güvenli ve huzurlu bir ortamda geçirmelerini temin etmek, çocukların madde bağımlılığı ve diğer zararlı alışkanlıklara karşı korunmalarını sağlamak ve geleceğimize sahip çıkacak güvenilir nesiller yetiştirmek amacıyla okullarda meydana gelmesi muhtemel şiddet olaylarının önlenmesine yönelik İl Merkezi ve İlçelerimizde 2015-2016 eğitim öğretim yılı süresince gerekli tedbirler alınmıştır.Bu tedbirler doğrultusunda;

Merkez ve İlçelerimizde sorumluluk bölgemizde bulunan 103 okulda 197 personel ve 35 motorize ekip, her okul için bir irtibat görevlisi görevlendirilmiştir. Motorize ekiplerimiz okulların giriş ve çıkış saatlerini takip ederek trafik ve asayiş yönden gerekli tedbirleri alacaktır.

Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğümüzce; Öğrenci servislerinin gerekli denetimleri sürekli yapılarak, öğrencilerin güvenli bir şekilde okula gidip gelmeleri sağlanacaktır.

             Okul idareleri, rehber öğretmen, öğrenci ve veliler ile sürekli irtibat halinde olacak şekilde ve öğrencilerin taraf olduğu olaylara müdahale etmek üzere kurulan okul polisi ekibi uygulamasına devam edilecektir. Eğitim ve öğretim dönemi boyunca okul idareleri ile irtibat kurularak, okul çevrelerinde, öğrencileri suça itebilecek veya kötü alışkanlık kazanabileceği yerler ile İnternet cafe ve kafeterya gibi yerlerin ilgili mevzuat çerçevesinde denetlenmesi İlgili Şube Müdürlüklerimizce sürekli yapılacaktır.

Son zamanlarda çocuklarımız için ciddi tehdit ve tehlike oluşturan başta sentetik cannabinoid (bonzai) isimli kimyasal özellikli uyuşturucu madde olmak üzere diğer uçucu, uyarıcı ve uyuşturucu madde bağımlılığı ve zararlı alışkanlıklarla mücadeleye etkin bir şekilde devam edilecektir.

Okullarda özellikle şiddete meyilli öğrencilerin tespit edilmesi halinde okul idaresi, rehberlik servisleri ve ilgili meslek uzmanları ile sorumlu personelimiz bir araya gelerek bu öğrencilerin topluma yararlı bireyler haline getirilmesi yönünde gerekli çalışmalar yapılacaktır. Okul önlerinde görev alan ekipler öğrencilerin özellikle fiziksel ve ruhsal gelişimini olumsuz yönde etkileyen madde bağımlılığı ve diğer her türlü istismarın önlenmesine yönelik okul önleri ve çevrelerinde gerekli çalışmalarını sürdürecektir.

Aile içi şiddet ve her türlü istismara maruz kalan çocuk ve gençlerin okullarda tespit edilmesi halinde 6284 sayılı “Ailenin Korunması Ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun” ilgili hükümlerine göre gerekli kanuni işlemlerin yapılması konusunda azami itina gösterilecektir.

Valilik Makamının 23.01.2013 tarihli onayı ile "Sokağın Tehlikelerine Maruz Kalan Çocukların Korunması, Eğitim Ve Öğretimin Sağlıklı Ve Güvenli Bir Şekilde Devam Ettirilmesinin Sağlanmasına Dair Karar"gereğince okulla ilişiği olmayan ve okulun çevresinde gezinen şüpheli şahıslar, eğitim ve öğretim kurumlarının yakın ve uzak çevresinde veya açık alanda öğrencilerin sağlığı için tehlike oluşturabilecek nitelikteki maddeleri satanlar veya usulsüz satış yapanlar hakkında 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 32. Maddesi ve müteakip maddeleri uyarınca cezai işlem yapılacaktır. Vatandaşlarımızın herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmaları halinde vakit kaybetmeden 155 Polis İmdat hattını aramalarıgerekmektedir.

2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.   

                                                                SİNOP İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ

Seda ŞengülSeda Şengül