Asayiş
Giriş Tarihi : 23-11-2017 10:15   Güncelleme : 23-11-2017 10:30

Emniyetin Denetimleri Sürüyor

İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından ''Çocukların Korunmasına Yönelik Denetim Uygulaması'' yapıldı

Emniyetin Denetimleri Sürüyor

Emniyet Genel Müdürlüğü koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen ve vatandaşların mevcut huzur ve güven ortamının devamının sağlanması, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın suça sürüklenmesinin ve suç mağduru olmasının engellenmesi, fiziksel ve ruhsal gelişimlerini etkileyecek zararlı alışkanlıklardan ve sağlıklarını etkileyecek tehlikeli maddelerden korunması amacıyla İl Emniyet Müdürlüğü ile İlçe Emniyet Müdürlük ve Amirliklerince toplam 90 personelin katılımıyla oluşturulan karma ekipler tarafından İl ve İlçe sorumluluk bölgelerinde bulunan okul çevreleri, park ve bahçeler, metruk binalar, alkol ve tütün mamulleri satışı yapılan yerler, içkili yerler, iddia ve ganyan bayileri, kahvehaneler, internet kafeler ve oyun salonları, servis araçları vb. yerlerde 21 Kasım 2017 Salı günü denetim uygulaması yapıldı.

Yapılan denetimlerde; 268 kişinin GBT kayıtları sorgulanmış, 43 kahvehane, 45 tekel büfesi, 14 içkili yer, 7 iddia ve ganyan bayii, 25 internet cafe ve oyun salonu, 26 park-bahçe ve metruk bina, 24 servis aracı ve 18 diğer araç denetlenmiş olup; herhangi başka bir olumsuzluğa rastlanmadığı öğrenilmiştir.

Ayrıca “Sevgili Anne ve Babalar”, “Sanal Dünyada Güvende misiniz?”, “Güvenli İnternet” ve “Prensesler Unutmayın” broşürleri öğrenci, veli ve okul görevlilerine dağıtılarak kendilerine bilgilendirme yapılmıştır.

Sinop Emniyet Müdürlüğünden,''Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın huzur ve güvenliğine yönelik denetimlerimiz aralıksız ve kararlılıkla devam edecektir'' açıklaması yapıldı.

Seda ŞengülSeda Şengül