Asayiş
Giriş Tarihi : 30-12-2020 15:59   Güncelleme : 30-12-2020 16:07

Hırsızlık Yaptıkları Belirlenen Şüpheliler Cezaevine Gönderildi

Durağan ve Erfelek ilçelerinde hırsızlık yaptıkları belirlenen şahıslar tutuklanarak cezaevine gönderildi

Hırsızlık Yaptıkları Belirlenen Şüpheliler Cezaevine Gönderildi

Durağan’da nitelikli yağma ve evden hırsızlık

Edinilen bilgiye göre, Durağan İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde faaliyet gösteren bir akaryakıt istasyonunda 21.12.2020 günü saat 02:20’de yağma olayı meydana geldi. Olayda benzin istasyonunda görevli şahıstan bir miktar para ve cep telefonu gasp edildi. Yapılan araştırmalarda şüpheli şahısların iki kişi oldukları ve yüzlerini maske ile gizledikleri tespit edildi.

Durağan İlçe Jandarma Komutanlığı İstihbarat ve KOM Şube Müdürlükleri ile jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) tarafından yapılan ısrarlı takip sonucunda şüphelilerin Durağan ilçesine bağlı bir köyde ikamet ettikleri tespit edildi.

Adli makamlardan alınan arama kararına istinaden şüpheli şahısların ev ve eklentilerinde yapılan aramada, suçta kullanılan iki adet maske, iki adet tüfek, bir sırt çantası, iki cep telefonu, gasp edilen para ele geçirildi. Ayrıca 22.12.2020 tarihinde şüpheli şahısların ikametlerine yakın bir köydeki evde meydana gelen hırsızlık olayının da failleri oldukları anlaşıldı. Söz konusu evden çalınan bir adet tüfekte şüphelilerin ev aramasında ele geçirildi. Şüpheli şahıslar adli makamlara sevk edilerek tutuklandı.

Erfelek’te inşaat ve işyerinden hırsızlık

Edinilen bilgiye göre, Erfelek İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde meydana gelen faili meçhul hırsızlık olaylarının aydınlatılması amacıyla yapılan istihbari çalışmalar sonucunda, 27.12.2020 tarihinde Erfelek ilçesi Tekke köyünde ikamet eden şüpheli şahsın ev ve eklentilerinde yapılan aramada, iki adet tabanca, bir adet av tüfeği, 115 adet tabanca mermisi ve çok sayıda çalıntı olduğu değerlendirilen malzeme ele geçirildi.

Ele geçirilen malzemeler ile ilgili yapılan ayrıntılı araştırmalar sonucunda Erfelek İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı Tekke köyünde meydana gelen 2 faili meçhul hırsızlık olayı aydınlatılarak çalınan malzemeler sahiplerine teslim edildi.

Olayla ilgili 2 şüpheli şahıs adli makamlara sevk edilmiş, 1 şüpheli şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edilirken 1 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

AdminAdmin