Asayiş
Giriş Tarihi : 02-02-2015 01:25   Güncelleme : 02-02-2015 01:26

Kobani'de öldürülen IŞİD üyesi Sinop'ta toprağa verildi

Kobani'de PYD/YPG ile girdiği çatışmada hayatını kaybeden 29 yaşındaki IŞİD militanı, memleketi Sinop'un Türkeli ilçesinde toprağa verildi.

Kobani'de öldürülen IŞİD üyesi Sinop'ta toprağa verildi
 Kobani'de PYD/YPG ile girdiği çatışmada hayatını kaybeden 29 yaşındaki IŞİD üyesi, memleketi Sinop'un Türkeli ilçesinde toprağa verildi. 

Edinilen bilgiye göre; 6 aydır IŞİD saflarında olduğu öğrenilen 1985 Almanya doğumlu ve aslen Sinoplu olan Aykut Demircan, 27 Ocak tarihinde çatışmaların yoğun olarak yaşandığı Kobani'nin Helince köyünde PYD/YPG ile girdiği çatışmada öldürüldü. Olayı sosyal medyadan öğrenen Demircan'ın ailesi Kanton yetkililerinden cenazenin kendilerine teslim edilmesini talep etti. 

IŞİD içerisinde Abdulcabbar El Turki olarak bilindiği ileri sürülen Aykut Demircan'ın cenazesi, Mürşitpınar Sınır Kapısı'nda Kürt Kanton yetkilileri tarafından aileye teslim edildi. Bu arada Kobani Savunma Bakanı ve YPG sözcüsü İsmet Şeyh Hasan, ailenin insani talebini kabul ettiklerini ve cenazeyi yakınlarına teslim ettiklerini duyurdu. Şeyh Hasan; "Ailenin insani talebini yerinde görüp cenazeyi kendilerine teslim ediyoruz" dedi. 

Aykut Demircan'ın cenazesi daha sonra Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'ne ait cenaze aracıyla memleketi Türkeli ilçesine bağlı Oymayaka köyüne getirildi. Demircan dün öğlene müteakiben kılınan cenaze namazı ardından toprağa verildi.  

Aykut Demircan'ın Ağustos 2014'te, yaşadığı Almanya'da IŞID'e katıldığı, ardından da IŞİD saflarında savaşmak için kardeşinin kimliğini kullanarak Türkiye üzerinden Suriye'ye geçtiği öğrenildi. 
Kaynak: Vitrinhaber
hakan akbaşhakan akbaş